Şırnaklı aileler: Tecridi kırarsak kazanırız

Cizre ve Silopi’de, aileler açlık grevi direnişçilerini sahiplenerek, "Tecrit kırılırsa hepimiz kazanacağız" mesajını verdi ve çağrılarda bulundu.

Silopi'de Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Örgütü binasında bir araya gelen ailelere HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir de destek verdi. 

Toplantıda konuşan HDP Silopi İlçe Eşbaşkanı Fatma Gündüz, Güven’in başlattığı açlık grevinin 105, tutsakların başlattığı açlık grevinin ise 67'nci gününe girdiğini hatırlattı. Silopili olan tutuklular Ömer Kabul, Hakan Kutluk, Salih Kutluk ve Hamza Arzuman'ın da eylemde olduğunu aktaran Gündüz, "Arkadaşlarımızın başlattığı bu insani direnişi destekliyor ve talepleri taleplerimizdir diyoruz” dedi.

CPT'YE ÇAĞRI

Gündüz, "Avrupa İnsan Hakları Komisyonu ve Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi’ne (CPT) Bir an önce başta sayın Leyla Güven ve arkadaşlarımızın başlatmış olduğu bu insani direnişi dikkate alarak, Kürt Halk Önderi sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için Türk Devleti’ne baskı yapıp, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir” çağrısında bulundu. 

HDP'Lİ İMİR: TECRİT KIRILIRSA KAZANIRIZ

Açıklamada konuşan İmir ise "Birinci gündemimiz tecridin kırılması olmalıdır. Biz biliyoruz ki; tecrit kırılırsa biz kazanacağız, Tecrit kırılırsa demokrasi gelir. Bu direnişin bir ayağı halkın kendisidir. Açlık grevindekilerin seslerini yükseltmeliyiz" dedi.

CİZRE

Cizre’deki basın açıklaması ise, HDP binası önünde yapıldı. Yakınları açlık grevinde olan aileler ile çok sayıda partili açıklamaya katıldı. Burada açıklama yapan HDP yöneticisi Güler Tunç, açlık grevlerinin devam ettiği cezaevlerinin direnişin en önemli mekanları olduğunu belirtti. Tunç, uluslararası kuruluşların da Öcalan üzerindeki tecrit karşısında “üç maymunu” oynadıklarına vurgu yaptı.