Rahşan Demirel için mezarı başında anma

İzmir Kadifekale'de 1992'de bedenini ateşe veren Rahşan Demirel mezarı başında anıldı, mezarına karanfiller bırakıldı.

ANMA

İzmir Kadifekale'de 1992 yılında bedenini ateşe vererek Newrozlaşan Rahşan Demirel mezarı başında anıldı. Yapılan anmaya anne Emine Demirel ile birlikte çok sayıda kişi katıldı. Anmada sık sık “Şehîd namirin” sloganı atıldı.

Saygı duruşunun ardından konuşan Emine Demirel, 92’den bu yana Nisêbîn halkıyla birlikte olduklarını söyleyerek şunları belirtti: “Kaderimiz ortak yazılmıştır. Çünkü size yaşatılanlar bize de yaşatıldı. Sizin bedenleriniz içeride tutuluyordu benim ki ise kucağımdaydı. Bu yüzden acımız ortaktır. Siz bedel ödeyenlersiniz, başı dik olanlarsınız, hak edenlersiniz. Adalet, insaniyet ve varlığınızı istiyor, Xwebûn olmayı istiyorsunuz. Bu nedenle yanınızdayım, elim elinizi tutuyor. Gerçekliğinize, direnişinize, yolunuza paha biçemem. Siz bu direnişin kalbisiniz; nasıl ki bir insanın kalbi attığında yaşam bulur siz Nisêbîn halkı da bu yolun bu hareketin kalbisiniz. Hepinizin, Rojhilat’tan Kûrdistan’ın her yerine, nerede bir Kürt varsa onun Newroz’u kutlu olsun.

Dürüstlüğünüzü, sadakatinizi, acınızı, derdinizi, mücadele alanınızı kimse tartışmaya dahi açamaz. Benim de bunu konuşmak, anlatmak haddime değildir. Önünüzde eğiliyorum hepiniz başım gözüm üstüne geldiniz. Şehit varlıktır, Xwebûn’dur, şehit temel taştır, haktır, hakkaniyettir. Şehit ahlakın temel taşı ve kirliliği yok edendir; şehit tıpkı kevser suyu gibi kirliliğin üstüne akarak, o kirliliği yok edip temizleyendir. Bu nedenle biz şehitlerimize bağlıyız, onlara minnet borçluyuz. Ve hiç kimsenin onları bir işe, bir olaya alet etmesi haddine değildir, çünkü onlar Kürdün ve Kûrdîstan’ın varlık nedenidir, xwebûn’dur.” 

Mehmet Newroz Türk ise, Mazlum Doğan’dan Ferhat Kurtay’a, Ferhat’tan Rahşan’a binlerce insanın bu yolda yaşamın yitirdiğine dikkat çekti. Newroz Türk, “Binlerce insanımız bu yolda toprak oldu ve kanını bu mücadele için verdi. Onların davası için her zaman mücadele edeceğiz ve onların yolundan ilerleyeceğiz. Şehid namirin" dedi.

Konuşmaların ardından kitle Rapşan Demirel'in mezarına karanfiller bıraktı.