'Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne kadar bu yürüyüş sürecek'

'Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nün Qers kolu, Qerecoban'a ulaştı. Yürüyüşçüler, depremzedeleri andı. Yürüyüşte "Sayın Öcalan'ın özgürlüğüne kadar bu yürüyüş sürecek" mesajı verildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için 1 Şubat’ta başlatılan Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nün Qers kolunda yer alanların bugünkü durağı Erzirom’un Qerecoban (Karaçoban) ilçesi oldu.
Mûş’un Kop (Bulanık) ilçesinden sabah saatlerinde yola koyulan Özgürlük Yürüyüşçüleri, ulaştıkları Qerecoban’ın girişinde ilçe halkı tarafından karşılandı.
Yürüyüşçüler, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü olması nedeniyle halkla birlikte ilçe merkezinde sessiz yürüyüş gerçekleştirdi. Yakalarına siyah kurdele takan yürüyüşçüler, ulaştıkları ilçe merkezinde açıklama yaptı.

Burada konuşan Mêrdîn MEBYA-DER Eşbaşkanı Salih Kuday, sözlerine 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri anarak başladı.

Kuday, "Ben de o gün Semsûr'da idim. Enkaz altında kalan insanlara gerekli malzemeler olmadığı için yardım edemedik. İktidar hiçbir imkânı seferber etmedi. Gerekli müdahale olsaydı bu kadar can kaybı olmazdı. Binalar iktidarın rant devşirmesi yüzünden yıkıldı. İktidar enkazın altında kaldı. Yıkılan iktidardı" diye konuştu.

Ülkede her geçen gün derinleşen ekonomik bir kriz olduğunu dile getiren Kuday, "Bunun nedeni ise savaş politikalarıdır. Savaş politikaları tecritten bağımsız değil. Sayın Abdullah Öcalan'dan 35 ayı aşkın süredir haber alınamıyor. Sayın Öcalan, imkân olursa bir haftada bu soruyu çözerim, demişti. Yürüyüşümüz Sayın Öcalan'ın fiziki özgürlüğü içindir. Sayın Öcalan, fiziki özgürlüğüne kavuşana kadar bu yürüyüş devam edecek" ifadelerini kullandı.

Kuday, hava eksi 6 derece olmasına rağmen kendilerini karşılayan halka teşekkür etti.

Özgürlük Yürüyüşçüleri, DEM Parti ilçe örgütü binasına geçti.