Abluka altındaki tutsak yakınları oturma eyleminde

Açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla Koşuyolu Parkı'nda eylem yapmak isteyen tutsak anneleri Batıkent Kavşağı’nda polisin abluka altına alması üzerine oturma eylemi başlattı. 

Amed’in Bağlar ilçesindeki Koşuyolu Parkı’nda oturma eylemi yapmak isteyen açlık grevindeki tutsak yakınları, parka giderken polislerce Batıkent Kavşağı’nda durdurularak çembere alındı. HDP Amed Milletvekili Saliha Aydeniz ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisti Ayşe Gökkan’ın da destek verdiği tutsak anneleri, bunun üzerine bulundukları kaldırımda oturma eylemi başlattı. 

Polis daha sonra kadın ve erkekleri iki ayrı gruba ayırarak çembere aldı. HDP’li vekil Aydeniz, “Halkı istedikleri gibi yönlendirebileceklerini zannediyorlar, ancak bu halk tecridin kaldırılmasını sağlayacak ve cezaevlerini sahiplenecek” dedi. 

Tutsak yakınlarının eylemi polis ablukasında sürerken, kavşaktan geçen bazı yurttaşlar polislere, “Tecrit hukuk dışı değil mi, niye onu kaldırmıyorsunuz?” diye tepki gösterdi. 

Kavşaktaki engelleme sürerken, Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) binasının bulunduğu sokakta toplanarak parka gitmek isteyen bir grup tutsak yakını da polislerce çembere alınarak engellendi.