Açlık grevindeki Kayıtbey: Direniş baharı müjdeliyor

Açlık grevindeki tutsaklardan Mizgin Kayıtbey, direnişin baharı müjdelediğine dikkat çekerek, "Büyük başarılar elde edeceğiz" dedi.

Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki kadın tutsaklardan 26 yaşındaki Mizgin Kayıtbey, 1 Mart'tan beri açlık grevinde. Kayıtbey'e 1 ay görüş yasağı da verildi.

Bitlis Tatvanlı Mizgin Kayıtbey'in kamuoyuna yazdığı mektup şöyle:

"Bizler de Önderlik üzerinde uygulanan tecridi kınıyor, birlikte kararlılıkla mücadele verdiğimiz tüm süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan arkadaşlarımızı selamlıyoruz. Bu tarihi sürecin gerekliliklerini herkes bilmelidir.

Bu acımasız dünya düzeninde halkların hak arayışı her zaman zorluklarla karşılaşmış, karşılaşmaktadır. Bu anlamıyla mücadeleye anlam kazandıran da halklarımızın zorbalığa, faşizme boyun eğmemesidir. Tecritten kaynaklı ağır ve acı yüklü bir süreçten geçtiğimiz bugünlerde binlerce yoldaşımızın başlatmış olduğu 'Çalakiya berxwedanê' bizlere baharı müjdeliyor, bahar da beraberinde büyük başarılar getirecektir. Ve biliyoruz ki özgürlüğün bedelidir zorluklar ve bizi güçlendiren de zorluklardır. Özgürlüğün yolunda ilerlemek yaşadığımız yaşamın gereğidir. Uygulanan tecrit için bilinmelidir ki özgürlük tutsak olamaz ve fiziki tutsaklık engel değil fikir özgürlüğüne. Hiçbir politika adaletsizlikle ne yüreğimize ne de beynimize dokunabilir. Bu adaletsizliğe karşı bizler, daha da güçlenip birbirimize daha da bağlanıyoruz. Pirler'in, Durmuşlar'ın, Ali Çiçek'lerin ardılları olarak böylesi devrimci öncüler tüm halkların demokratik muhtevalı değerleri, miraslarıdır.

Halkımıza düşen, tarihimizi yazanların yanında yer almaktır şartlar ne olursa olsun. Zaman içindeki sessizliğin sesi olma zamanı. Analarımızı, genç yoldaşlarımızı ve tüm Kürdistan halkını böylesi tarihi bir süreçte duyarlı olmaya, kenetlenerek üzerlerine düşeni yapmaya çağırıyoruz.”