Adıyaman: Gerici ittifakınızı bozacağız!

HPG Komutanlarından Şiyar Adıyaman, uluslararası güçlerin Gladio üyesi Türkiye’ye desteğine işaret ederek, “Sizlerin gerici ittifakınızı bozacağız. 6 kişi ile başlayan PKK’nin yok edilemezliği ortadadır” dedi.

Uluslararası güçlerin, Erdoğan’ı kullanarak Ortadoğu’da bir darbe yaptığını söyleyen HPG Komutanlarından Şiyar Adıyaman, şunların altını çizdi: “27 Kasım ruhu ile halkların ittifakı büyütülmeli ve büyümeli. Aksi taktirde halkların üzerinde geliştirilen bu şiddet dalgası kırılamaz. Birleşip örgütlenerek kırabiliriz. Bizi bir arada tutacak olan güç, birlikte örgütlenmektir, birlikte mücadele etmektir, ittifaktır.”

PKK’nin kuruluş yıl dönümünü kutlayan HPG Komutanlarından Şiyar Adıyaman, 1938’den sonra Kürtlüğün tamamen yok edilmek istendiğini, gömülmeye çalışıldığını hatırlatarak, PKK’nin kuruluşuna giden süreci, siyasal ortamı ve Öcalan’ın Önderlik karakterinin belirleyiciliğine vurgu yaptı. PKK’nin kuruluşuyla birlikte Kürt halkı için yeni bir dönemin başladığını; Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu halkları için bir umut doğduğunu kaydeden Adıyaman, 41. yılına girilirken mevcut birikime işaret etti. Adıyaman, “Önderliğimiz öncülüğünde büyük mücadeleler, büyük şehadetler, büyük fedakarlıklar ortaya çıkmıştır. Haki Karer şahsında somutlaşan fedakarlık, örgütlülük, kararlılık ve bilincin ruhu, Önderliğimizin felsefesi ile buluşup günümüze kadar gelmiştir” dedi.

ENTERNASYONALİST KARAKTERİ

Dünyanın her tarafından katılımların olduğu PKK’nin aynı zamanda enternasyonal bir parti olduğunu; özgürlük ve demokrasi umudunun PKK şahsında görüldüğünü belirten Adıyaman, şöyle devam etti: “Egemen ve emperyalist güçlerin Önderlik ve PKK’ye karşı büyük kininin nedeni enternasyonalist bir hareket olarak umudun temsilcisi olmasıyla ilgilidir. Emperyalist güçler ve işbirlikçileri, Önderliğimiz ve PKK karşısında ittifak halindeler. Önderliğimiz üzerinde çok ciddi bir tecrit var. Gladio durmuyor, devletlerarası komplo devam ettirilmek isteniyor. Önderliğimizin ilk arkadaşları, emperyalist güçler tarafından hedef olarak gösteriliyor.

PKK’NİN YOK EDİLMEZLİĞİ ORTADA

Gladio örgütlenmelerinin bir üyesi de Türkiye’dir ve Türk devletine destek amaçlı bu hareketi yapıyorlar. Kabul edilebilecek bir şey değildir. Sizlerin tüm gerici ittifakınızı bozacağız. Herkes aklını başına almalı. Bölge sözcüleri olarak Tayip Erdoğan’ı karşımıza koymuşlar, her şeyi tekniği ile boşa çıkaracaklarını zannediyorlar. İşte üzerimizde savaş uçağından keşif, teknik istihbarata kadar her yolu deniyorlar fakat elbette bizler bunu boşa çıkarıyoruz, çıkarmaya da devam edeceğiz. 6 kişi ile başlayan PKK’nin yok edilemezliği ortadadır, PKK’nin oluşturduğu güç her gün kendisini yeniliyor.

ERDOĞAN KULLANILAN BİR FİGÜRANDIR

Erdoğan sahibinin ayağını sıkan bir ayakkabı gibidir. Bugün Türkiye halkının ayağını sıkan, zor durumda bırakan, her yönüyle bozucu olan Erdoğan ve sistemidir. Erdoğan çok ciddi kullanılıyor fakat hala kullanıldığının farkında olmayan bir figürandır; uluslararası güç merkezleri tarafından kullanılıyor.

SADDAM’IN SONU GİBİ OLACAK

Saddam örneği ortada. Aslında Saddam’ın şahsında tüm gerici diktatörler cezalandırılmıştır. Bugünün Saddam’ı olma yolunda ilerleyen ise Erdoğan’dır. Türkiye’de tüm gerici güçleri etrafında toplayan Erdoğan, çözümsüzlüğünün girdabındadır.

HALKLARLA İTTİFAKIMIZI SİNDİREMİYORLAR

Halklar mozaiği bir ülke olmasına rağmen Türkiye’nin tüm yönetimini zorbaca elinde tutuyor ve hiçbir halkın çıkarını gözetmiyor. Artık kendi sistemi içinde tekrarı yaşayan ve şiddetin dozunu arttırarak kendisine çıkış borusu arayan bir diktatörden bahsediyoruz. Osmanlı nasıl paramparça edilmişse Türkiye de aynı şekilde parçalanmak isteniyor. Fakat parçalamak isteyenler biz değiliz ve biz olmadığımızı bilen emperyalist güçler, bugün bizden bu yüzden intikam almak istiyor. Türkiye ve Ortadoğu halkları ile ittifak stratejimizi sindiremiyorlar. Sindiremedikleri için şiddetin dozunu arttırıyorlar. Demokratik halklar ittifakı bugün dayatılan şiddeti ve baskıyı her kimden gelirse gelsin kabul etmez.

27 KASIM RUHUDUR GÜCÜMÜZ

Dayandığımız hiçbir güç yoktur, halkımız ve halklarımızdan başka. İnanıyoruz ki; direngen halkın bu inadı ve Önderliğini sahiplenme düzeyi oldukça, 27 Kasım ve Haki Karer ruhu ile özgürlüğüne kavuşacaktır.

Çağdaş Kawa Mazlum Doğan, üç kibrit çöpüyle direnişine başlamış ve vahşeti boşa çıkarmıştır. Bugün de boşa çıkarılacaktır. Esat Oktay Yıldıran’ın sonunu hatırlayalım. Aynı şiddeti bugün her yerde yoldaşlarımıza, halkımıza dayatan Erdoğan da bunun cezasını çekecek, sonu da İstanbul’da olacaktır.

HALKLARIN İTTİFAKI BÜYÜTÜLMELİ

Uluslararası güçler, Erdoğan’ı kullanarak Ortadoğu’da bir darbe yapmışlardır. Bölge halkları sesini yükseltmelidir. 27 Kasım ruhu ile halkların ittifakı büyütülmeli ve büyümeli. Aksi taktirde halkların üzerinde geliştirilen bu şiddet dalgası kırılamaz. Birleşip örgütlenerek kırabiliriz. Bizi bir arada tutacak olan güç, birlikte örgütlenmektir, birlikte mücadele etmektir, ittifak ile olur. Savaş dışında hiç kimse tutup haklarımızı vermez, ancak savaşarak elde edebiliriz.

Bugün Kürt ve Kürdistan’ın varlığı kabul edilmişse yaşanan büyük şehadetler ve fedakarlıklar sonucudur. Tüm halkları 27 Kasım ruhuyla birlikte örgütlenmeye çağırıyor ve kutlu olsun diyoruz.