Agirî halkı: Bu seçimde zulüm bitecek

Agirî halkı, Kürt halkı üzerindeki yüz yıldır devam zulmün bu seçimle son bulacağını, AKP'yi eli boş göndereceklerini söyledi.

Kürt tarihinde direnişin kenti olan Agirî halkı, 14 Mayıs seçimlerinde AKP-MHP iktidarını tabela partisi yapmaya hazırlanıyor. 510 bin nüfusa sahip olan Agirî'de seçim heyecanı halkı sarmaya başladı. 4 milletvekiline sahip olan Agirî'de halkı, 4 milletvekilinin 4'ünü de HDP'nin alacağından emin.


KÜRT HALKI BU SEÇİMDE AKP'Yİ SANDIKLARA GÖMECEK

Tuncer Taşdemir adlı Agirîli yurttaş, Kürt halkı üzerindeki zulmün yeni olmadığını, yüzyıldır bu zulmün devam ettiğini söyledi. Kürtlerin baskı altında ve esir durumda olduğunu ifade eden Taşdemir, "20 yıldan fazladır AKP iktidardır. Kürt halkına bu güne kadar hiçbir hizmet yapmadılar. Ağrı'ya bu güne kadar hiçbir hizmet yapmayan AKP'li Ağrı Belediye Başkanı, milletvekili için istifa etti. AKP'li Belediye başkanı Ağrı halkına hiçbir hizmet yapmadığı gibi yaptığı tek şey bize hakaret etmesi ve adımızı kirletmesidir. Bu kişi kentimize hiçbir çalışma yapmadı. Ağrı oyunun yüzden ıstıraptadır, yolları, caddeleri ve sokakları çamur, çukur ve çöpten geçilmiyor. Kentin hiçbir altyapısı yoktur. Kentte doğru dürüst ne yolları nede bir düzeni var. Adını asfalt Savcı yaptı ama söylediği her şey yalan ve dolandır. Dünyada onun gibi medyatik bir insan yoktur. Ağrı halkına hakaret ve tehdit etmekten başka bir şey yapmadı bu güne kadar. 4 yıldır kenti diktatörlük ile yönetmeye çalıştı. Bu diktatörlüğü ise AKP'den cesaret alarak yapıyordu. Allah'ın izniyle Kürt halkı bu seçimde AKP'yi sandıklara gömecektir. AKP, seçimden sonra artık Türkiye'nin ve Meclis'in gündemine dahi gelemeyecek" dedi.

İKTİDARA GELECEK GÜCE SAHİBİZ

Bu seçimde başaracaklarını, HDP Ağrı'da 4 milletvekilinin dördünü de çıkartacağını dile getiren Taşdemir, şöyle konuştu: "HDP, Sadece Ağrı'da değil, Allah'ın izniyle tüm Türkiye'de büyük başarı sağlayacaktır. Biz Türkiye'de iktidara gelecek güce sahip olacağız. HDP'nin belirleyeceği cumhurbaşkanı adayını destekleyeceğiz. Tüm Kürt halkına buradan başarılar diliyorum. Benim istediği o ki tüm Kürtler birlik olsun, birbirlerini bırakmasın. Kürtler eğer birlik olursa, bu seçimde çok büyük başarı elde edeceğiz."

AKP AGIRÎ'DE ELİ BOŞ DÖNECEK

Enver İlboğa adlı yurttaş ise bu seçimde HDP'nin Agirî'de büyük bir başarı sağlayacağını söyleyerek,  "Ağrı kenti, büyük bir kenttir. Eğer Ağrı halkı kendini bilirse, başaramayacağı hiçbir şey yoktur. AKP'li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan bir Ağrıları rezil etti. Bu yüzden HDP, Ağrı'da çok iyi bir çalışma yürütmesi gerekiyor. AKP ve belediye başkanı, Ağrı halkını kuru ekmeğe muhtaç etti, bize hiçbir şey yapmadılar. Ağrı halkının durumu ortadır. Bizde bunlara seçimde iyi bir ders vereceğiz, 4 vekilden 4'ünü de alacağız. Bu yıl AKP'yi Ağrı'dan eli boş göndereceğiz. Çünkü AKP, Kürt halkına zülüm yapmaktan başka bir şey yapmadılar. Bu yüzden çok iyi bir çalışma yapmamız gerekiyor. Halkımız da artık bunun bilincinde olmalıdır. Kürt halkı için artık bir şeyler yapmamız gerekiyor. Herkes bizim üzerimizde hesap yapmaya çalışıyor. Bu yüzden biz de bunun bilincinde hareket etmeliyiz" diye konuştu

HATAYA YER YOK

Agirî'de 4 milletvekilinin tamamını alacaklarını ifade eden Nurettin Yılmaz da, "Biz bu defa 4 milletvekilinin tamamını alacağız. HDP'de önceki dönem Ağrı'da yaptığı hataları yapmaması gerekiyor. Bu seçimde hataya yer yok. Bu yüzden önceki seçimlerden ders alarak çalışma yapmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.