Ahmet Türk: Mücadelemiz Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü içindir

DEM Parti’nin Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk, "Sayın Öcalan Ortadoğu barışı için bir akıldır, bir hocadır, çözümün adresidir.Bizim mücadelemiz Sayın Öcalan’ın özgürlüğe kavuşmasıdır" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için iki koldan başlatılan Büyük Özgürlük Yürüyüşü 8’inci gününde devam ediyor.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki Dayanışma Dernekleri Federasyonu Eşbaşkanı Emine Kaya, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekillerinin yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcilerinin de yer aldığı yürüyüş kolu, Mêrdîn'in Nisêbin (Nusaybin) ilçesine ulaştı.

Yürüyüşçüleri ilçenin girişinde çiçeklerle karşılayan halk, o anlara da "Bijî berxwedana Zindana" ve "Bijî Serok Apo" sloganları atıp meşaleler yaktı. Büyük bir sahiplenme ve sevgi gösterisi ile karşılaşan Özgürlük Yürüyüşçüleri,
Barış Parkı’na kadar yürüdü, yol boyunca halkla selamlaştı.

'DİRENİŞİMİZ HER GÜN BÜYÜYOR'

Barış Parkı’nda varılması akabinde DEM Parti Mêrdîn Milletvekili Beritan Güneş burada halka seslenerek, "Size Wan’dan, Qers’ten, Serhad’dan selam getirdim. Nisêbîn şimdiye kadar hep direndi. Bundan sonra da direnmeye devam edecektir. 1 Şubat’tan bu yana yürüyoruz. Her geçen gün kitlemiz, direnişimiz artıyor. Nusaybin dün olduğu gibi bugün de kendini gösterdi. Bu yürüyüş bugün başlamadı, yüz yıldır devam ediyor. Kürt halkı 100 yıldır direniyor. Buradan Nusaybin’den cezaevlerine, direnenlere selam gönderiyoruz. Sayın Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlanıncaya kadar yürüyüşümüz devam edecektir. Yürüyüşümüz, özgürlük yürüyüşüdür. Anneler ağlamasın diye yürüyoruz. Roboskîli anneler barış çağrısında bulundu. Cumartesi Anneleri, Barış Anneleri ve direnen tüm anneler barış istiyorsa barışı engellemeye kimsenin hakkı yok. Gün bizim günümüzdür. 25 yıldır Sayın Öcalan üzerindeki komplo yürütülüyor. Kürt halkı 25 yıldır Sayın Öcalan’ın özgürlüğü için direniyor. Kürt halkının direnişi uluslararası alanda yayıldı. Biz kazanacağız” dedi.  

AHMET TÜRK: MÜCADELEMİZ ABDULLAH ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİNDİR

DEM Parti’nin Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 “Devlet Kürt halkı üzerinde baskı ve şiddet politikaları yürütüyor. Bugün direnişin kalesinde olan, özgürlük için çok bedel ödeyen Nusaybin’deyiz. Katılım ve karşılamanız için sizlere teşekkür ediyoruz. Uzun yıllardan beri Kürt halkı barış ve özgürlük için direndi. Ağır bedeller ödenmesine rağmen Kürt halkı dimdik ayakta. Bugün de adalet, hukuk ve Kürt sorunu için yine alanlarda. Bugün sadece Bakurê Kurdistanê değil, Rojava'yı da hedef alan bir sistem var. Herkes biliyor ki Sayın Öcalan, Ortadoğu barışı için bir akıldır, bir hocadır, çözümün adresidir. Bizim mücadelemiz Sayın Öcalan’ın özgürlüğe kavuşmasıdır.
Bugün zindanlardaki tutsaklar bedenlerini Sayın Öcalan’ın özgürlüğü için açlığa yatırdı. Onların yayındayız ve direnişlerini selamlıyoruz. Biz her zaman halkların ortak değerleri için mücadele ettik. Bizim mücadelemiz eşitlik mücadelesidir. Savaşla kimse sonuç almamıştır. Savaşlar halkları karşı karşıya getirmekten başka bir sonuç doğurmadı. Haksızlık, hukuksuzluk ve Sayın Öcalan üzerindeki tecride karşı bugün arkadaşlarımız bir duruş sergiliyor."

Ahmet Türk'ün ardından Barışa Ses Ol İnisiyatifi adına konuşan Gazeteci-Yazar Redur Dijle de destekledikleri yürüyüşle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için mücadele etmeyi sürdüreceklerini ifade etti.

 Açıklamanın ardından heyetin Nisêbîn'deki programı devam ediyor.