AKP'nin gasp ettiği belediyede yolsuzluklar bitmiyor

Van Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsleri gişelerinde 12 lira olması gereken bilet fiyatları gişe görevlileri tarafından 15 ile 25 lira arasında satılıyor.

AKP tarafından gasp edilen belediyelerde yolsuzluk iddialarının ardı arkası kesilmiyor. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van Büyükşehir Belediyesi’ne 2016 yılında kayyum atandıktan sonra, belediyenin tüm birimlerinde yolsuzluklar yapılmaya başlandı. Yolsuzluk haberleri ile sıkça gündeme gelen Van Büyükşehir Belediyesi'nde şimdi de ulaşımda yolsuzluk yapıldığı ortaya çıktı.

Van Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsleri gişelerinde biletler 12 lira olması gerekirken, belediye görevlileri biletleri 15 ile 25 lira arasında yerli ve yabancı turistlere satıyor. Bilet fiyatlarından haberdar olan insanlar yapılan yolsuzluğa tepki gösteriyor. Gişelerde yapılan yolsuzlarda elde edilen paraların, daire başkanları, müdürler ve gişe çalışanları tarafından ortak şekilde paylaşıldığı öğrenildi. Hemen hemen her gün yüzlerce insanın bilet aldığı bu gişelerde, milyonlarca lira yolsuzluk yapılıyor.

'BUNLARIN YAPTIĞI SOYGUNCULUKTUR'

Güvenlik gerekçesiyle adını açıklamasını istemeyen bir kişi yapılan yolsuzluklarla ilgili ANF'ye konuştu. Kendisine de 12 liralık biletin 25 liraya satılmaya çalışıldığına değinen Vanlı, şu değerlendirmede bulundu: "Daha önce bu gişede bileti 12 liraya almıştım ama bana 25 liraya satmaya çalıştılar. Tepki gösterince ‘yanlışlık oldu’ dediler. Beni yabancı sandılar ama Vanlı olduğumu söyledim ve tepki gösterdiğimde hemen özür dilemeye başladılar.

Demek ki Van dışında gelen herkese biletleri 25 liraya satıyorlar. Bunların yaptığı soygunculuktur. İnsanları soymaya çalışıyorlar. Bunlar göz göre insanlardan fazla para alıyorlar ama kimse bugüne kadar ses çıkarmıyor. Bizim paramızla aldıkları deniz otobüslerinde bile bizden yasadışı şekilde fazla para alıyorlar."

KAYYUM'DAN SONRA BELEDİYENİN MALLARI AKP'LİLERE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

Tüm birimlerinde yolsuzluk yapıldığı ortaya çıkan Van Büyükşehir Belediyesi'nde daha öncede yolsuzluk yapan 3 daire başkanı görevden alındı, 7 daire başkanı ise zorunlu izne ayrıldı. Halkın parasını yolsuzluk yoluyla çalan daire başkanları, bu kaynakların çoğunu Elazığ ve Kayseri’ye taşıyor. DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi'ni borçsuz gasp eden AKP, halkın belediyesine kayyum atadıktan sonra belediyenin tüm malları AKP'lilere peşkeş çekti.

Belediyenin birçok taşınmaz malını fiyatının çok altında satan gaspçı kayyum, belediyeyi milyonlarca lira borç altına soktu. DBP döneminde borçsuz olan Van Büyükşehir Belediyesi, kayyum atanmasıyla birlikte 2 buçuk yıl içinde bir milyar lira borçlandırıldı. Yaşanan yolsuzluklar nedeniyle belediyede çalışan binlerce kişinin maaşı dahi ödenemiyor.