AKP’nin seçim çalışmaları: Hayali seçmen ve rüşvet

Her seçim önce yardım adı altında rüşvet dağıtan AKP, bu seçimde hayali seçmen planını da devreye soktu.

Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte belediyeleri kazanma olasılığı hemen hemen mümkün olmayan AKP’de yeni arayışlar dikkat çekiyor. Daha önce İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerine Erzurum, Trabzon ve Giresun’dan hayali seçmen taşıdığı ortaya çıkan AKP son olarak Van merkezden Çatak ilçesinde 2500 seçmen kaydırdı.

AKP'nin, Çatak’ın ardından Başkale’ye bağlı Dallı mezrasında da 70 hayali seçmeni kaydettiği ortaya çıktı. Çevre köy ve mezraların isimlerini askıya alıp reddeden AKP, bu yöntemle seçmen sayısı ile hayali seçmen arasındaki oranı dengelemeye çalışıyor.

HER SEÇİM ÖNCESİ BİNLERCE TL RÜŞVET DAĞITILIYOR

Seçmen değişiklikleri ile yetinmeyen AKP yeni hileler devreye koymaya başladı. Daha önce ki seçimlerde yaptığı gibi yine "yardım" kolileri dağıtmaya başlayan AKP'nin Süphan Mahallesi ve Van Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı'nın hangarında "yardım depoları" olduğu ortaya çıktı.

Her seçim dönemi rüşvet dağıtan AKP, iktidar olmanın verdiği güç ile kamu personeli üzerinde baskı kuruyor. Tüm kamu emekçilerini ‘İhraç’ korkusuyla baskı altına alan AKP özellikle PTT'yi bu konuda çok iyi kullanıyor. Van’da PTT’de 15 gündür ‘Hane halkına yardım adı altında’ 15 bin TL rüşvet dağıtılıyor. 15 bin TL dağıtan AKP’liler bu parayı 8 bin TL’ye düşürdü.