Sermayedarlar AKP için Şırnak'ta devrede

Soylu tarafından bir süre önce yerel seçimlerde AKP'ye çalışmaları için tehdit edildikleri ileri sürülen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş ve sermayedar Mehmet Emin Acar, bazı aileleri AKP'ye oy vermeye ikna etmek için devrede.

AKP, 31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanmaları için binlerce asker ve polisi kaydırdığı Şırnak merkez belediyesini kazanmak için bütün devlet imkanlarını seferber ediyor. AKP'nin belediye başkanlığı için kentten aday olarak gösterdiği Mehmet Yarka, neredeyse tüm seçim çalışmalarına resmi kurumlardan birilerini dahil ediyor.

ACAR VE GELİŞ AKP İÇİN DEVREDE

Bununla da yetinmeyen Yarka ve ekibi, seçimleri kazanmak için bir süre önce Soylu tarafından AKP için aktif çalışmaları için tehdit edildiği ileri sürülen bazı sermayedarları devreye soktu. Söz konusu sermayedarların başında ise, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş ve kentte neredeyse tüm kömür rezervlerini tekelinde barındıran Mehmet Emin Acar geliyor.

ŞIRNAK TSO BAŞKANI GELİŞ AİLELERE BASKI KURUYOR

Şırnak TSO Başkanı Geliş'in, bir süre önce kentte ileri gelen ailelerinden biri olan Cafiriler ile temas kurduğu ve AKP'ye oy vermeleri için ikna etmeye çalıştığı öğrenildi. Geliş'in, söz konusu aile dışında bazı farklı ailelerle de bir araya gelmeye çalıştığı ve bunları AKP'nin yanında görünmeleri için ikna etmeye uğraştığı belirtiliyor.

ACAR SERMAYESİYLE DEVREDE

Bir başka sermayedar olan Acar'ın ise, maddi açıdan bazı kişiler üzerinden etkili olmaya çalıştığı kaydedildi. Daha önceki seçimlerde genelde sessiz kalmayı tercih eden Acar'ın bazı aileler oy karşılığında para dağıttığı bile kentte çokça dillendirilen iddialar arasında.