AKP'ye göre Ahmet Arif ve Ehmedê Xanî'nin şiirleri ‘sakıncalı’

 Van Valisi Murat Zorluoğlu, Sanat Sokağı'ndaki Ehmedê Xanî, Ahmet Arif, Tahsin Taha, Muhammed Cizrawi, Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya gibi isimlere ait şiir ve sözleri kaldırttı.

Van’da Kürtçeye olan tahammülsüzlük sürüyor. Valiler ve kaymakamların iktidara yakın olabilmek için uyguladıkları ilk politika, Kürtlere ait tarihe ve değerlere saldırmak oluyor.

Neredeyse bütün Kürtçe sokak isimleri Türkoğlu, Kurşun Asker, Emniyet Ordu, Cezaevi, Meçhul Asker, Osman Çavuş Şeyh Şamil gibi Türkçe isimler olarak değiştirildi.

Van’da şu anda Sanat Parkı'nın bulunduğu alan, DBP’li belediye döneminde vali ve emniyet tarafından karakol yapılmak istendi. Ancak Büyükşehir ve İpekyolu Belediyesi tarafından burası şehir parkı yapıldı.

SAKINCALI İBARELER VARMIŞ!

O dönem mahkemelik olan park alanı, belediyelerin gasp edilmesinin ardından gaspçılar tarafından tamamen değiştirildi. Birçok parkın ismini değiştiren Van Valisi Murat Zorluoğlu, geçen hafta kaymakamlara gönderdiği talimatta ‘Örgüt propagandası sayılabilecek sakıncalı ibareler taşıyor’ iddiasıyla yazıların sokaklardan ve parklardan kaldırılmasını istedi.

Bunun üzerine harekete geçen İpekyolu Kaymakamı Gaspçı Cemil Öztürk, Ehmedê Xanî, Ahmet Arif, Tahsin Taha, Muhammed Cizrawi, Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya gibi değerlere ait şiirlerin bulunduğu bankları kaldırarak, üzerinde sadece İpekyolu Belediyesi yazılı bankları bıraktı.