Amara Yürüyüşü "Be Serok jiyan nabe" sloganıyla tamamlandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yaş günü dolayısıyla Amara’ya yapılan yürüyüş, Xelfetî’de halk buluşmasıyla tamamlandı.

AMARA YÜRÜYÜŞ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 75’inci yaş günü vesilesiyle Riha’nın Xelfetî (Halfeti) ilçesine bağlı Amara (Ömerli) Mahallesi’ne yürüyüş yapıldı. Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER), MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Parti'si (DEM Parti) tarafından "Özgürlük için Amara'ya" şiarıyla düzenlenen yürüyüş, Halfeti'de gerçekleştirilen halk buluşmasıyla son buldu.

 Tüm engellemelere rağmen Kurdistan ve Türkiye'nin birçok kentinden Pirsus (Suruç) ilçesinin Aligor Mahallesi’nde bir araya gelen yüzlerce kişi, burada yapılan açıklamanın ardından Amara’ya yürüdü. Xelfetî ilçesine ulaşan halk, DEM Parti ilçe binasına geçti. Amara'nın Türk askeri tarafından ablukaya alınmasından kaynaklı yürüyüş partinin ilçe binasında halk buluşmasına çevrildi. Buradaki etkinlikte Abdullah Öcalan’ın yaşamına ve mücadeleye dair kaleme aldığı yazıları okundu. Daha sonra buluşmaya katılan halk, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için yapılması gerekenleri konuştu.

Etkinlik "Be Serok jiyan nabe" sloganıyla tamamlandı.