Amed Barosu: Tahir Elçi'ye tüm toplum borçlu

Amed'de avukatlar bir kez daha Tahir Elçi için buluştu. Eylemde, cinayete ilişkin iktidara baskı yapılması gerektiği vurgulanırken, "Peşini bırakmayacağız" mesajı verildi.

Amed Barosu, 28 Kasım 2015 tarihinde Sur ilçesinde yer alan Dört Ayaklı Minare’nin önünde devlet güçlerince katledilen başkanları Tahir Elçi için eylemlerinin 143’üncü haftasında Diyarbakır Adliyesi önünde buluştu.

Eyleme, Baro Başkanı Ahmet Özmen ve avukatlar cübbeleriyle katıldı. Eylem sırasında “Em te jibîr nakin/ Seni Unutmayacağız” yazılı pankart taşındı.

'İKTİDARA BASKI YAPMALIYIZ'

Özmen, Elçi’nin adalet, insan hakları mücadelesi ve barış adına bütün meslek yaşamını bu alana adadığını bildiklerini belirterek, “Sadece biz hukukçular, Tahir Elçi’nin mücadele arkadaşları değil, tüm Türkiye toplumunun Tahir Elçi’ye borçlu olduğunu düşünüyoruz. Tüm Türkiye toplumunun Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması yönünde siyasal iktidara, bir baskı kurmasını gerektiğini defalarca buradan dile getirdik” dedi.

'PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ!'

Bu cinayetin peşini bırakmayacaklarını kaydeden Özmen, şunları da söyledi: “Tahir Elçi’nin failleri ve arkasındaki karanlık odaklar, yargı karşısında hesap verene kadar bu mücadelemiz devam edecek. Tahir Elçi’ye yönelik saldırının hiçbir vicdana, adalete, hukuka ve insan haklarına, Türkiye’nin birlikteliğine; dostluğa, barışa, kardeşliğe ve Tahir Elçi’nin savunduğu bu kavramlara yönelik bir saldırı olduğunu bir kez daha dile getirmek istiyorum. Buradan defalarca bizlere Tahir Elçi’nin faillerinin bulunacağına, yargı karşısında hesap vereceğine dair söz veren hükümet ve yetkilere bir kez daha buradan sesleniyorum. Görev ve sorumluluklarınızı yerine getiriniz, sözlerinizi tutunuz, Tahir Elçi’nin faillerini adalete yargıya teslim ediniz."