Amed'de 1 Mayıs kutlaması: Beyaz tülbentliler alınmadı

KESK, DİSK, Amed Tabipler Odası ve TMMOB öncülüğünde Amed'deki 1 Mayıs kutlaması başladı. Polis, beyaz tülbentli annelerin alana girişine izin vermedi.

Amed İstasyon Meydanı’nda kutlanan 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlamasına halkın akını başladı. İstasyon Meydanı’na çıkan tüm yollar polis barikatlarıyla kapatılırken, yoğun polis ablukası dikkatlerden kaçmadı. Kutlamanın yapılacağı alana 'Bijî yekê Gulanê', 'Barış ve emek için alanlardayız', 'Çocuğun çıkaramadığı ses ol', 'Amed barış en çok sana yakışır', 'Dilimiz onurumuzdur, dilimiz için alanlardayız' yazılı pankartlar asıldı.  

'AKP HALKA HESAP VERECEK!'

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), KESK, Türkiye Tabipler Odası (TTB) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası de (TGS)  pankartlarla kortejler oluşturarak alana girdi. Kortejde ayrıca Bağlar Jiyan Semt Pazarı’nda emek veren kadınlar da yer aldı. Kortejde yer alanlar sık sık  'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek', 'Direne direne kazanacağız' sloganlarını attı.

ANNELERE ENGEL

Beyaz tülbetleriyle alana girmeye çalışan anneler ve çok sayıda kadına tülbentlerini bırakmadan alana alınmayacağı tehdidinde bulunuldu. Kadınlar tülbentlerine el konulması halinde alana girmeyecekleri mesajını verdi. Kadınlar ve anneler, engellemeyi protesto etmek amacıyla oturma eylemine geçti.