Amed'de 2 günde 73 eve baskın yapıldı!

Amed'de 3 Eylül'de ilan edilen 'sokağa çıkma yasağı' sırasında 73 ev basıldı.

Diyarbakır Valiliği tarafından 3 Eylül saat 18.00’den itibaren Lice ve Hani’de 15 mahalle ve 22 mezrada ilan edilen 'sokağa çıkma yasağı' kaldırıldı. 

'Yasak' sırasında düzenlenen askeri operasyonda, Lice ve Hani bölgesinde kalan Birlik (Çemêelik), Şenlik (Xırabê), Speni ve Hani ilçesine bağlı bazı mahalleler, ablukaya alınarak köylülerin dışarı çıkmaları engellendi. Mahallelerin giriş çıkışları askerlerce kapatılırken, kırsal bölgelere top ve obüs atışları yapıldı.

Valilik, 872 kişi ve 237 aracın Jandarma Asayiş Bilgi Sistemi (JABS) ile KİHBİ, UYAP ve ASAL sorgulamalarının yapıldığını belirtirken, 73 eve de baskın yapıldığını, 13 'şüpheli' hakkında ise işlem başlatıldığını vurguladı.

'YASAKLANAN' YERLER

'Yasak' şu mahalle ve mezralarda ilan edilmişti:

"Hani'ye bağlı Kaledibi, Akçayurt, Topçular, Y.Turalı, Kalaba, Uzunlar, Serenköy mahalleleri ile Başaklı, Güzelce, Taşburun, Karapilyari, Mezartarlası, Sıraevler, Horsel, Çay, Damlatepe, Uysal, A. Turalı, Gürbulak mezraları; Lice'ye bağlı Şenlik, Birlik, Abalı, Erginköy, Tuzlaköy, Çeper, Daralan, Duruköy mahalleleri ile Elmadere, Ağılçık, Akçapınar, Ayaz, Şakan, Boyluca, Dahlık, Alikahya, Hacımusabey, Kutlamış mezraları."