Amed ve Şırnak'ta eylem: 4 Türk askeri öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları Amed ve Şırnak’da bir dizi eylem gerçekleştirdi. Tespit edilen 4 Türk askeri öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında, şu ayrıntılara yer verildi:

SİLOPİ’DE SABOTAJ

İşgalci TC ordusu bir süredir Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Tepê Nasır ve Xınıs köyleri arasında yeni bir güvenlik yolu yapmaktadır. Güçlerimiz 16 Nisan günü sabah saatlerinde Tepê Nasır’da çalışma yürüten düşmana ait iş makinelerine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde bir iş makinesi tümden imha edilirken ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. İşgalci TC güçleri alanda bir operasyon başlatmış ve aynı gün akşam saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

LİCE’DE SUİKAST

15 Nisan günü saat 16.45’te güçlerimiz Amed’in Lice ilçesine bağlı Koxê Tepesi’nde konumlanan askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

PİRAN’DA OPERASYON

17 Şubat günü işgalci TC ordusu Amed’in Piran (Dicle) ilçesi ile Elazığ’ın Arıcak ilçesine bağlı Ziyaret, Çukula, Gorsê ve Tenegrap alanlarında Kobra helikopterlerinin desteğiyle bir operasyon başlatmıştır. Arazide arama tarama faaliyetleri yürüten işgalci güçler 21 Şubat günü sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

1 Mart günü işgalci güçler yine Amed’in Piran (Dicle) ilçesi ile Elazığ’ın Arıcak ilçesine bağlı Çukula, Gorsê, Heftanin ve Tenagrap alanlarında insansız hava araçlarının desteği ile bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün savaş uçakları operasyon alanlarını yoğun bir şekilde bombalamış ve ardından alana Skorsky helikopterler ile indirmeler yapmıştır. 3 Mart gününe kadar arazide arama tarama faaliyetleri yürüten işgalciler sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir. Düşman güçleri bu operasyonda güçlerimize ait malzemelerin ele geçtiği yalan haberlerini basına ve kamuoyuna yayarak psikolojik savaş yürütmüştür.

SABOTAJ EYLEMİ: 3 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

22 Mart günü işgalci TC ordusu Elazığ’ın Arıcak ilçesine bağlı Berik ve Amed’in Piran ilçesine bağlı Pirêjman köylerinde gizli birliklerin desteği ile arazide pusulamalar yapmıştır. Güçlerimiz aynı gün saat 07.00 sularında bu gizli birliklere karşı bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Hedeflenen bu birlikte 3 asker öldürülmüş ve çok sayıda asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu alanda bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon 23 Mart günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği tüm bu operasyonlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”