Amed ve Batman'da 'kaybedilenler' için buluşuldu

Amed ve Batman'daki kayıp yakınları, devlet güçlerince 'kaybedilen' Zeynel Kürsen, Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz için buluştu.

AMED
İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi ve kayıp yakınları, her hafta düzenledikleri eylemlerinin 541'incisini dernek binasında yaptı. Eyleme, Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı ve insan hakları savunucuları katıldı. 
Eylemde konuşan Dernek Şube Sekreteri Yüksel Aslan Acer, valiliğin açık alan yasağına tepki gösterdi.
Acer, Halfeti olayı, Silopi’de 2 çocuğun öldürülmesi ve Siverek’te yaşananları hatırlatarak, “Cezasızlık politikası yeni hak ihlallerini ortaya çıkarıyor" şeklinde konuştu. 
DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı ise "Yüzleşme ve gerçeğin açığa çıkmaması sonucu yenileri ortaya çıkıyor. Bu süre boyunca annelerin yüreği hiçbir zaman soğumaz. Eğer anneler, babalar dokunabilecekleri bir mezar bulamazlarsa acıları hep taze olur. Tahir Elçi cinayetti kameralar önünde gerçekleşti. Buna rağmen suçlular bulunmuyor" dedi. 
Mızraklı'nın konuşmasından sonra İHD Kayıp Komisyonu Üyesi Hasan Yalçın, 24 Mart 1994 tarihinde kaybedilen Zeynel Kürsen'in hikâyesini okudu.

BATMAN
Batman'da ise kayıp yakınları, İHD binasında 447'nci kez bir araya geldi. Kayıp yakınlarının yanı sıra eyleme Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları, insan hakları savunucuları da katıldı. Açıklamayı İHD Batman Şubesi yöneticilerinden Gülbahar Kaya yağto.
Kaya, Gülistan Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde düzenledikleri eylemlerinin 42 haftadır hukuksuz şekilde yasaklı olduğunu ve yasağın bir an önce kaldırılması gerektiğini söyledi. Tüm kayıpların akıbeti açıklanıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Kaya, Şırnak'ta 25 Ocak 2001'de Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ile yönetici Ebubekir Deniz'in gözlatında kaybedilme hikâyesini anlattı.