'Annelere dönük saldırılar karşılıksız kalmayacak'

YRK gerillaları, açlık grevinde olan tutsakların sesini duyurabilmek için eylem yapan annelere dönük saldırıların karşılıksız kalmayacağını belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevi direnişi aylardır devam ediyor. 30 Nisan'da 15 tutsak ölüm orucuna başlarken, cezaevleri önünde ise anneler, tutsakların sesini dünyaya duyurmak için günlerdir eylemde. YRK gerillaları açlık grevi direnişi ve günlerdir eylemde olan annelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Faşizme karşı direnen annelere yönelik saldırıların karşılıksız kalmayacağını kaydeden YRK gerillası Kendal Qoser, "Anneler bizim değerlerimizdir. Özgür bir ülkede, halkımızın annelerimizin özgür bir şekilde yaşaması için mücadele ediyoruz. Annelere dönük bu saldırılar karşılıksız kalmayacak, hesabı mutlaka sorulacaktır. YRK gerillası olarak Rojhilat halkına ve gençlerine çağrıda bulunuyoruz; bu saldırılara karşı sessiz kalmayın ve değerlerinize sahip çıkın" diye konuştu.

DİRENİŞÇİ ANNELERİN İZİNDEYİZ

Leyla Güve ve Nasır Yağız başta olmak üzere açlık grevindeki direnişçilerini selamlayarak konuşmasına başlayan gerilla Aysel Çiya, "Zindandaki yoldaşlarımı da selamlıyorum. Bu kadar ağır ve zor koşullarda açlık grevi ve ölüm orucu direnişini sürdürüyorlar. Bu çok kutsal ve onurlu bir duruştur. Önderlikle doğru bir yoldaşlık yürütüyorlar. Tecridin sona ermesi için canlarını ortaya koymuşlar.

Düşmanların saldırıları da daha fazla arttı. Tarihte 60-70 yaşındaki annelere saldırıldığı duyulmamıştır ama Türk devleti için 'normaldir.' Çünkü 5 yaşındaki çocuklara yönelik cinsel istismarların olduğu bir devlet. Bugün AKP öncülüğünde insanlığa karşı bir saldırı var. Ama biliyoruz ki bu direniş kazanacak. Bizler direnişçi annelerin izindeyiz" ifadelerini kullandı.

HALKINIZIN SAVUNMASI İÇİN ÇALIŞMA YÜRÜTÜN

Gerilla güçleri olarak Öcalan'a yönelik tecridi kesinlikle kabul etmeyeceklerini vurgulayan gerilla Zerdeşt Leylax, "Biz direnişçi annelerimizden güç alıyoruz ve zindandaki yoldaşlarımızın direniş ruhu ile kazanacağız. Rojhilat gençlerine çağrımdır; gelin gerilla güçlerine katılın. Önderliğimize ve annelerimize yönelik zulme son verin" şeklinde konuştu.

Yurtsever halkın ve tutsakların öncülüğünde büyük bir direniş yürütüldüğüne dikkat çeken gerilla Masîro Botan ise şunları belirtti: "Kürdistan gerillalar olarak, faşist Türk devletinin annelere yönelik saldırılarını kabul etmeyeceğiz. Bütün Kürt gençlerine çağrımdır, Kürdistan'da yaşanan zulme karşı ayaklanın. Halkınızın ve ülkenizin savunması için çalışın."