Antep Katliamı davasında DAİŞ’e yargı jesti

Antep’de 56 kişinin hayatını kaybettiği katliam davasında yargılanan Fadile Cabael’in tahliye edildiği ortaya çıktı. Gerekçesi “sağlık sorunları”!

20 Ağustos 2016 tarihinde Siirtli iki aile arasında gerçekleşen düğüne DAİŞ çeteleri tarafından intihar saldırısı düzenlenmişti. Bu katliamda çoğu çocuk 56 kişi hayatını kaybetmişti.

AKP YARGISI DAİŞLİLERİN SAĞLIĞINA DUYARLI

Katliam davasında, iki yıl sonra bir tutuklunun tahliye edildiği ortaya çıktı. Katliamın sanıklarından Mehmet Kadir Cabael eşi tutuklu Fadile Cabael’in, sağlık sorunları gerekçe gösterilere tahliye edildiği öğrenildi.

DAİŞ sözkonusu olduğunda “sağlık” konusunda son derece hassas olan AKP yargısı, yıllardır ağır hasta siyasi tutsakların tahliyesini reddettiği gibi, cezaevlerinde ölüme mahkum ediyor.

Cabael’in sağlık sorunları konusunda bilgi verilmedi. Yetkililer de açıklamada bulunmadı. 16 Ekim2016’da Antep’de DAİŞ’in hücre evine düzenlenen bir operasyonda Mehmed Kadir Cabael’in kendisini patlatarak öldüğü iddia edilmişti. Aynı operasyonda Cabael’in eşi Fadile Cabael sağ yakalanmıştı. Kadir Cabael’in parmak izi, 10 Ekim Ankara katliamında kullanılan araçta da bulunmuştu.

SIRADAN BİR ÜYE DEĞİL

Tahliyeye ilişkin Sol gazetesine konuşan avukat Eylem Sarıoğlu Aslandoğan, Fadile Cabael’in sıradan sanık olmadığına dikkat çekti.

“Fadime Cabael, Mehmet Kadir Cebael’in eşi ama eşi olması nedeniyle değil katliamı gerçekleştiren kişiyi evde muhafaza eden kişi olarak davanın sanığı” diyen Aslandoığan, “Onların evinde kalıyor canlı bomba, bu evden çıkarak saldırıyı yapıyor” diye ekledi.

Avukat Aslandoğan, devamla şu bilgileri verdi: “Bununla birlikte Fadime Cabael’in parmak izi, 10 Ekim davası sanıklarından Talha Güneş ve Abdulmubtalip Demir’in yakalandığı evde, canlı bomba yeleklerin de bulunduğu poşetten çıktı.”

Cabael için “Sıradan bir üye değil” diyen Aslandoğan, bu nedenle tahliye kararına itiraz ettiklerini, ancak reddedildiğini belirtti. Cabael’in şu an serbest olduğunu belirten Aslandoğan, “Mahkeme başkanının davanın başından bu yana tahliye eğilimi vardı. Neredeyse ilk celseden bu yana tahliye gündemdeydi. Heyet değişikliği sonrasında da tahliye kararı geldi” dedi.