Arap gerilla: Mücadelemiz, özgür bir yaşam içindir

Özgür bir yaşam için PKK saflarında mücadele ettiklerini belirten HPG’nin Arap gerillalarından Rênas Cûdî, “Hiç kimse halklarımızın iradesi karşısında duramaz” dedi.

HPG gerillası Rênas Cûdî, Kürt ve Arap halklarının demokratik bir şekilde birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, tüm gençlere, “PKK’yi daha iyi tanıyın” diye seslendi.

HPG gerillası Rênas Cûdî, Hesekê’ye bağlı bir köyde dünyaya geldi. PKK’yi 2014’te tanıdı. Bir yanda Şam rejiminin, diğer yanda DAİŞ çetesinin baskı ve zulmünü yaşayan Cûdî, ANF’ye konuştu. Cûdî, “Dayatılan kölelik karşısında PKK’nin sunduğu yaşamın farklı olduğunu gördük. Halka baskı yok, kapitalist sistemin oyunları yok. Bundan dolayı ben de karar vererek devrim saflarına katıldım. Katılımım kişiliğimde çok olumlu etkiler yarattı” dedi.

DAĞLARDA DAHA DA GÜÇLENDİM

Başlangıçta elbette bazı zorluklar yaşadığını ama eğitimle bunların da aşıldığını kaydeden Cûdî, “Kadro arkadaşlarımın kişiliklerinden çok etkilendim ve 2022’de kadro olma kararı verdim. Başta Rêber Apo’nun fikirleri ve ülkeleri için canlarını feda eden şehitler olmak üzere birçok şeyden etkilendim. Amacım Kurdistan dağlarına çıkmaktı, dağlara çıkışımla birlikte bilinçlendim, daha da güçlendim. Bu, buradaki yoldaşlık ruhuyla olduğu kadar var olan maneviyatın gücüyle de oldu. Bu nedenle mücadelemi daha da büyüteceğim” şeklinde konuştu.

TÜRK DEVLETİ SONUÇ ALAMAYACAK

İşgalci Türk devletinin gerillaya karşı kimyasal silah bile kullandığını, tüm devletlerin bilmelerine rağmen ses çıkarmadığını belirten Rênas Cûdî, şunları söyledi: “Yoldaşlarımız bu saldırılar karşısında direnişlerini daha da büyütüyor. Düşman halkın iradesini kırmak, işgalini yaymak istiyor ama saldırılarından sonuç alamayacaktır. Kürt, Arap, tüm halklar birlikte yaşamaktan yana. Hiç kimse halkımızın iradesi karşısında duramaz. Halk bu devrimi sürdürme sözünü verdi ve sonuna kadar da sürdürecektir. Rêber Apo’nun felsefesi temelinde yürütülen bu mücadeleyle çok önemli sonuçlar elde edildi.”

GENÇLER PKK’Yİ DAHA İYİ TANIMAYA ÇALIŞSIN

“Bizler ruhumuzla, bedenimizle mücadele etmezsek hakikate ulaşamayız” diyen Rênas Cûdî, özgür ve birlikte yaşama amacına bağlı kalacaklarını belirtti. HPG gerillası Rênas Cûdî, Kürt ve Arap halklarının demokratik bir şekilde birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, tüm gençlere seslendi: “PKK’yi daha iyi tanıyın ve saflara katılın. Arap halkının, Özgürlük Hareketi’nin ruhunu, düşüncelerini ve mücadelesini okuyup tanıması gerekiyor. Gençleri gerilla saflarına katılmaya çağırıyorum.”