Arap halkı Efrîn için sokağa çıktı

Şengalli Araplar, Türk devletinin Efrîn'e saldırılarını protesto ederek, Efrin için kenetlenme çağrısı yaptı.

Efrîn halkı destansı direnişi ile tarih yazarken, halklar da Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı Efrîn etrafında kenetleniyor.

Şengalli Araplar, düzenledikleri yürüyüşle Efrîn direnişini sahiplenme çağrısında bulundular.

Yürüyüşte sık sık 'Katil DAİŞ, katil Erdoğan' ve 'Efrîn özgürdür, özgür kalacak' sloganları atılırken, Arin Mirkan ve Efrîn direnişinin ilk günlerinde kendisini feda eden Avesta Xabur’un fotoğrafları taşındı.

Yapılan yürüyüşün ardından açıklama metni okundu.

'ERDOĞAN YAŞAM ALANLARIMIZI İŞGAL ETMEK İSTİYOR'

Kitle adına Şêx Abdülaziz Kenan Tıhemir tarafından okunan açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi:

“Efrîn halkına yönelik Erdoğan’ın başlatmış olduğu bu saldırılar büyük bir direnişle karşılık bulacaktır. Erdoğan kendi topraklarını genişletmek ve diğer halkların yaşam alanlarını işgal etmek için hem Irak'ta hem de Suriye’de başta DAİŞ çeteleri olmak üzere birçok çete gruplarını besleyip büyüttü ve halkların üzerine sürdü. Bizler sonuna kadar Efrîn halkının yanındayız. Efrîn özgürdür ve özgür kalacak, diyoruz.”

'ULUSLARARASI GÜÇLER MÜDAHALEDE BULUNMALI'

Okunan açıklamanın ardından yürüyüşe katılanlardan Adıl Hüseyin Ali Hüseyin ajansımıza konuşarak, şunları söyledi:

"Bugün Efrîn halkının yanında olduğumuzu herkese beyan etmek için buradayız ve sonuna kadar direnen Efrîn halkının yanında olacağız. Erdoğan yüzünden çok sayıda sivil katledildi. Uluslararası güçlerin derhal Efrîn için müdahalede bulunmalarını istiyoruz."

ARAP AŞİRETLERİNE ÇAĞRI

Adıl Mıferreh Ferhan Rêyan isimli kişi de Türk devletinin saldırılarını kınayarak, Arap aşiretlerinden Efrîn için ayağa kalkmalarını istedi.