Asuri, Suryani ve Keldaniler Xerib’i andı: Soykırım zihniyeti!

Asuri/Süryani/Keldani halkı adına bir açıklamada bulunan Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP), Türk hava saldırısında hayatını kaybeden KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Diyar Xerib’i anarak, saldırının soykırım zihniyetine dayandığını olduğunu belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan MÖP, 5 Temmuz’da gerçekleşen saldırıyı ve bu saldırıya zemin sunan zihniyeti kınadı.

Açıklamada, “MÖP olarak şoreşger (devrimci), sosyalist ve halkların değerli dostu Diyar Xerib yoldaşı saygı, hürmet ve minnetle anıyoruz! Onu ve yoldaşlarını kaleşçe katleden, bu katliama zemın sunan zihniyeti lanetliyoruz” denildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “1Türk soykırımcı devleti kuruluşu ittibarı 1915 soykırım zihniyetine dayalı olması nedeni ile, o gün, bu gündür bu zihniyetle bölgede yaşayan tüm halklara zalim bir yaklaşım içindedir. Özellikle yarım asıra yakın bir süre, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şahsında Kürt halkına, onun onurlu bir duruşa sahip olan örgütlere, şahsiyetlere ve lider düzeyinde karekterlere soykırımcı bir yaklaşım içindedir. Türk soykırımcı devleti, onun temsili faşist hükümeti 2015. 7. Haziran HDP öncülüğünde uğradığı yenilgi, Kobanê’de İŞİD ile birlikte YPG, YPJ ve diğer halkların güçleri karşısında yaşadığı hezeyan, onu daha da faşist bir saldırganlığa ve yayılmacı bir politikaya sürekledi.

İŞBİRLİKÇİ DAMAR

Bu yayılmacı politika sonucu, demokrasiye öncülük eden Kürt halkının nerede bir demokratik kazanımı varsa, her türlü çirkinliği devreye koyup tasfiyeye yönelmektedir. Türk devleti 1915’te Ermeni, Rum/Pontus, Yahudi ve Asuri/Süryani/Keldani halklarıyla onurlu, barışık, eşit ve insanca yaşamak istemediği gibi, Kürt halkını onurlu bir irade ile temsil eden kesimlerle de yaşamak istemiyor, bu yüzden sürekli işbirlikçi, zavalı ve onuru olmayan kesimleri tercih ediyor. Bu işbirlikçi ilişkinin kökeni 1071 Malazgirt dönemine, devamında Osmanlı İdrisi Bitlisi, Hamidiye Alayları ve Korucularla bir işbirlikçi damar gelişti. Bu damarın sahipleri Kürt ulusunun özünü kirletmeye çalışmış, birlikte yaşadıkları uluslara karşı hep zülmün yanında yer almıştır. Bugün KDP’nin Türk soykırımcı devleti ile birlikte ilişkisine bakıldığında, bu yanlış tarihin akışını devam ettirmekte ve Güney Mezopotamya/Kürdistan coğrafyasını işgale sunmuştur. Bu yaklaşımla Kürt halkının, halkların ve demokrasi zihniyetini savunanların onurunu çiğnemeye çalışmaktadır. Bu kabul edilemez, siyasi ahlaka aykırı bir durumdur. Bugün Güney Kürdistan işgaline karşı duruşuyla, zihniyetiyle, ahlakıyla ve demokrasi taraftarlığıyla karşı gördükleri Diyar Xerib yoldaşa bu temelde haince yönelip, yoldaşları ile birlikte katlettiler.

Bu insanlar halkların bağrında tarih oldu, işbirlikçi zihniyet kendini ihanetin bataklığına daha da batırdı.

KDP’YE ÇAĞRI: VAZGEÇ!

Diyar Xerib yoldaşın şahsında, Kürt halkının devrimci lider kadrolarına yönelik soykırımcı, faşist ve işgalci Türk devletinin, paralelinde muhafazakar, gerici ve işbirlikçi KDP’nin mesajıdır bu. Demokrasiden, özgürlükten, eşitlikten ve insanlıktan yana olan herkesin bu zihniyette karşı koyması, Türk soykırımcı devlet işgaline karşı onurlu bir tavırdır.

MÖP olarak, KDP’nin Türk devlet işgal politikasından vazgeçmesini, Kürt halkı ile ulusal demokratik birliği sağlaması çağrısında bulunuyoruz. Kürt halkının ulusal demokratik iradeye kavuşması, Türk soykırımcı devlet zihniyeti ile yürüme değil, Kürt halkının siyasal oluşumlarıyla birlikte ulusal demokratık birliğini sağlamasıdır...”