AvEG-Kon üyeleri 1 aylık açlık grevinde

AvEG-Kon üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için 1 aylık açlık grevine başladı. 

AvEG-Kon Üyesi Özkan Özdemir'in 1 Nisan'da başlattığı süresiz açlık grevi yeni katılımlarla büyüyor. Young Struggle Sözcüsü Bilen Ceyran ve İsviçre BEKSAM Başkanı Gülten Yavuz, 1 aylık açlık grevine başladı.

ACTIT lokalinde gerçekleştirilen basın açıklamasında AvEG-Kon Eşbaşkanı Birsel Ocak, sözlerine 6 Mayıs'ta ölümsüzleşen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan ve ölüm orucu şehidi Hüseyin Kayacı'yı anarak başladı. 

'SİYASİ OLDUĞU KADAR İNSANİ GÖREV...'

Ocak, şöyle konuştu:

"Bu onurlu direniş, Sayın Öcalan üzerindeki tecridin, hapishanelerdeki taciz, tecrit ve hak gasplarının, toplumsal muhalefete yönelik baskıların, polis ve asker şiddetinin, katliamların son bulması içindir. Direnişin sesini Avrupa'nın dört bir yanına taşımak, taleplerinin kabul edilmesini sağlamak siyasi olduğu kadar insani bir görevdir."

'GENÇLER MÜCADELEYİ BÜYÜTMELİ'

Bilen Ceyran da Fransızca yaptığı konuşmasında tecride ve faşizme karşı mücadeleyi gençlerin öne çıkarak büyütmesi gerektiğini belirtti.

BEKSAM Başkanı ve SKB Üyesi Gülten Yavuz ise "Tecride karşı mücadele etmek bugün kaçınılmaz bir görevdir. Bir anne ve sosyalist bir kadın olarak bu mücadeleye sessiz kalmamak için 1 aylık açlık grevinde olacağım" diye belirtti.

'DİRENİŞİMİZ BİTMEYECEK'

SAG direnişçisi Özkan Özdemir de "Faşist iktidar esasta bir umut kırıcılığı yapmak istiyor. Ancak direniş ilk başladığı günden itibaren bugün de büyük bir kararlılıkla devam edecek. Tutsak yoldaşların belirttiği gibi bu bir anlaşmaya, bir protokole bağlanmadan direnişimiz bitirilmeyecektir" dedi.

Basın açıklamasına CDK-F üyeleri de katılarak destek verdi.

Açlık grevi Paris'te bulunan ACTIT lokalinde sürdürülecek.