Aydeniz: AKP'yi gitme korkusu sardı

Yerel seçim öncesi HDP binalarının polislerce ablukaya alınmasına tepki gösteren HDP vekili Aydeniz, gitme korkusu yaşayan AKP'nin baskı politikaları ile ayakta durmaya çalıştığını belirtti.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da 31 Mart 2019 yılında düzenlenecek yerel seçim çalışmalarının startını veren Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Belediye Eşbaşkanlığı, Belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyeliği için başvurular başladı. Başvuruların başladığı tarih olan 20 Kasım'da HDP binası polisler tarafından zırhlı araçlarla ablukaya alındı. Polislerin tutumuna tepki gösteren HDP Amed Milletvekili Saliha Aydeniz, AKP'nin yıllardır Kürt siyasi hareketinden korktuğunu belirtti.

Partilerinin sürekli polis baskısı altında olduğu kaydeden Aydeniz, "2009 yılından bu yana Kürt siyasi hareketine dönük başlayan saldırılar artık farklı bir boyuta ulaştı. Kürt siyasetçiler gözaltına alınıyor, tutuklanıyor ve kaçırılıyor. Son dönemlerde partimizin il binası polisler tarafından daha fazla ablukaya alındı. Sadece Amed değil Kürdistan'ın diğer şehirlerinde olan tüm binalarımız polisler tarafından abluka altına alınmış durumda. Bu işgal ve diktatörlük göstergesidir" diye konuştu.

'AKP ZORBALIKLA AYAKTA KALMAK İSTİYOR'

AKP'nin baskı ve şiddetle Kürt halkına boyun eğdirmek istediğini belirten HDP vekili Aydeniz sözlerini şöyle sürdürdü: "AKP'nin zulüm politikaları özellikle seçim dönemlerinde daha fazla artıyor. Çünkü biliyorlar ki Kürt halkı seçim zamanlarında partisinin etrafında kenetleniyor. Halkın desteğini kırmak için de devletin askeri ve polisi ile parti binalarımız ablukaya alınıyor. AKP iktidarı da sonunun geldiğini biliyor ve bu baskılarla ayakta durmaya çalışıyor. Tüm dünya 7 Haziran seçim sonuçlarının baskıya, tekçi rejime ve diktatörlüğe karşı olduğunu gördü."

Farklı din, inanç ve ırkların HDP çatısı altında buluştuğunu söyleyen Aydeniz, AKP'nin bu yüzden partilerine saldırdığını belirterek konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "HDP kadın, gençlik ve özgür düşüncelerin partisidir. HDP'nin düşünceleri faşist iktidara korku salıyor. Bu yüzden son yıllarda OHAL'i bahane ederek HDP ve Kürt hareketi ile birlikte çalışan tüm kurumları kapattılar. Belediyelerimizi gasp ederek, bütün belediye eşbaşkanlarını esir aldılar. Ama bizim kimseden korkumuz yok. Bütün çalışmalarımızı halkımızla birlikte yürüteceğiz. Bundan sonraki toplantılarımızı ve gerekirse adaylı başvurularımızı da dışarıda alırız. Bu baskı politikalarını özellikle adaylık başvurusunda bulunanlara uyguluyorlar. Şimdiden gözümüzü korkutmak istiyorlar."