Bakur Meclisi Kandil için birleşmeye çağırdı

Bakurê Kürdistan Meclisi, Kandil'deki canlı kalkan eylemcilerini ziyaret etti. Ziyaretteki konuşmalarda, Erdoğan'a karşı duma ve Kandil için birleşme çağrısı yapıldı.

Türk devletinin Başûrê Kurdistan’daki işgal saldırılarına karşı toplumun her kesiminden tepkiler ve eylemler büyüyor. Yurtsever Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Hareketi’nin 8 Haziran’da Kandil'de başlattığı canlı kalkan eylemine de destekler sürüyor. 

Ranya, Qeladizê , Başur’da ikame eden Rojavalılılar, siyasetçi, Pêşmergeyê Dêrîn, sanatçıların ardından Bakur Meclisi de yönünü Kandil'e çevirdi. Başûrê Kurdistan’daki Bakur Meclisi sabah saatlerinde Süleymaniye’den Kandil'in göbeğinde bulunan canlı kalkanların eylemine destek amaçlı yola koyuldu.

'ERDOĞAN KUDURMUŞ DURUMDA!'

Bayramlaşmanın ardından Yurtsever Gençlik Hareketi sorumlularından Welat Cengiz, 8 gündür süren eylemleri hakkında Bakur meclisine bilgilendirme yaptı. 

Erdoğan'ın kudurmuş durumda olduğunu belirten Cengiz, Erdoğan’ın her geçen gün Kürt halkının bulunduğu yerlere saldırı ve işgal tehditlerinde bulunduğunu kaydetti. Kandil'in manevi bir anlamının olduğunu dile getiren Cengiz, “Dağ, taş Kürt halkının kanlarıyla sulanmış bir değerdir Kandil. O nedenle canlı kalkan eylemimizi burada başlattık” dedi.

'TÜM VİCDAN SAHİPLERİ ERDOĞAN'A KARŞI DURMALI'

Yurtsever Gençlik Hareketi sorumlularından Welat Cengiz’in konuşması sonrası Başûrê Kurdistan Bakur Meclisi bir açıklama yaptı. Açıklama Meclis yöneticilerinden Salih Baykan tarafından yapıldı. Canlı kalkanları selamlayan Baykan, Türk devletinin Ortadoğu’da yaralı bir yılan gibi her tarafa zehrini saçtığını, seçimlere az bir süre kala Erdoğan’ın oy devşirmeye çalıştığını belirtti. Erdoğan’ın varlığını Kürt halkının yokluğu üzerinden inşa etmeye çalıştığına dikkat çeken Baykan, tüm Kürt halkına, vicdan sahibi herkese Erdoğan/Bahçeli faşizmine karşı durmaları çağrısında bulundu.

Baykan devamla, “Hiçbir yerde bu işgal saldırılarına karşı sessiz kalınmamalıdır. Kürdistan Bölgesi ve Irak hükûmetleri, Türk devletinin hukuksuzluğu karşısında sessiz kalmamalı ve boyun eğmemelidir” dedi.

'KANDİL DİRENİŞİ İÇİN BİRLEŞİLMELİ'

Son olarak Bakur Meclisi yöneticilerinden Baykan, Kandil halkının direnişine herkesin destek vermesi çağrısında bulunurken, “Kandil herkesin onuru ve şerefidir. Tüm Kürt savunma ve siyasi güçleri Kandil direnişi için birleşmelidir” dedi.