Barzan ve Bradost'ta işgalcilere gerilla baskını

Türk işgal güçlerine karşı Güney Kürdistan’ın Barzan ve Bradost bölgelerinde kapsamlı gerilla eylemleri düzenlendi. Her iki bölgede en az 43 askerin öldürüldüğü bildirildi. Bir uzman çavuşun kimliği netleşti. Ayrıca 13 mevzi, 5 barınak imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 21 Mayıs günü Bradost ve Barzan’da işgal operasyonları yürüten Türk ordusuna karşı art arda kapsamlı eylemler düzenlendiğini bildirdi. Barzan’da iki tepe gerillanın hedefi olurken, Lêlikan tepesinde askeri mevziler ve barınaklar imha edildi. Evdilkofi tepesinde konumlanan Türk güçleri de yoğun ateş altına alındı. Öldürülen onlarca asker arasında adı belirlenen bir uzman çavuş da var. HPG’nin verdiği bilgilere göre Barzan’da 5 asker, Lêlîkan’da 23 asker ve Evdilkofi’de 15 asker öldürüldü.

HPG-BİM, eylemlerin “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında” gerçekleştirildiğini belirtti.

Açıklamada, “Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Bradost, Barzan bölgeleri ve Hakkari’de işgalci TC ordusuna yönelik kapsamlı eylemler düzenlemiş ve çok sayıda düşman askeri öldürülmüştür” denildi.

BARZAN’DA 5 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Barzan ve Bradost bölgelerinde düzenlenen eylemlerin ayrıntıları şöyle açıklandı:

“21 Mayıs günü saat 06.30’da güçlerimiz, Barzan bölgesine bağlı Tepê Xwede yakılarında bulunan Şikêr tepesinde uzun bir sürede denetim altına aldıkları bir düşman birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan düşman birliğinde tespit edilebilen 5 askeröldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.”

LÊLÎKAN’DA 13 MEVZİ, 5 BARINAK İMHA EDİLDİ: 23 ASKER ÖLDÜ

“Güçlerimiz aynı gün saat 15.00’da Bradost bölgesindeki Lêlîkan tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik kapsamlı bir eylem düzenlemiştir. Güçlerimiz düşmanın konumlandığı tepeyi 7 koldan yoğun ateş altına almıştır. Yakın mesafeden vurulan düşman tepesinde 13 mevzii ve 5 barınak tümdenimha edilmiştir.

Eylemde tespit edilebilen 23 düşman askeri öldürülmüşve çok sayıda asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci güçler çok sayıda araç ile ölü ve yaralı askerlerini Lêlîkan köyü yakınlarına taşımıştır. 22 Mayıs günü gece saatlerinde ise savaş uçakları ve kobra tipi helikopterler Lêlîkan alanını bombalamıştır.”

EVDILKOFİ’DE BİRİ UZMAN ÇAVUŞ EN AZ 15 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

“Yine aynı gün güçlerimiz saat 17.00’da Bradost bölgesinde bulunan Evdilkofi tepesinde konumlanan işgalci askerlere yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Yoğun ateş altına alınan düşman mevziilerinin üzerine giden güçlerimiz, düşmanın bir çok mevziisini etkili bir şekilde vurarak imha etmiştir. Güçlerimiz bu eylemde Hasan Ali isimli bir uzman çavuş olmak üzere toplam 15 düşman askerini öldürmüştür. Fedaice düşman mevziilerine giren güçlerimiz bu eylemde düşman cenazelerinin üzerinden 1 adet BKC makineli silah ve 1 adet el telsizini ele geçirmiş, çok sayıda askeri malzeme ise güçlerimizce imha edilmiştir. Eylem ardından saat 22.45’te savaş uçakları Evdilkofi ve Ermuş alanını bombalamıştır.”

HAKKARİ VE SİİRT’TE SUİKAST EYLEMLERİ

HPG-BİM ayrıca Hakkari ve Siirt’te gerilla güçlerinin suikast eylemleri düzenlediği ve 2 askerin öldüğü bilgisini verdi.

Bu eylemlere ilişkin detaylar şöyle:

“21 Mayıs günü saat 10.30 sularında güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şikêr karakolundaki askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

22 Mayıs günü saat 08.30’da güçlerimiz, yine Hakkari’nin Çelê ilçesine bağlı Koordine tepesindeki düşman mevziilerine yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

2.21 Mayıs günü saat 12.20’de YJA Star güçlerimiz Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Erbo karakolundaki düşman askerlerine yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.”

BİTLİS’TE AĞAÇ KESEN KONTRALARA EYLEM

Bitlis’te ise uyarılara rağmen ağaç kesimi yapan kontraların gerilla tarafından hedeflendiği belirtildi. HPG-BİM, “Bir süredir işgalci TC ordusu Bitlis merkeze bağlı Kesre vadisinde kontraların desteğinde bölgedeki ormanlık alanlarda ağaç kesimi yaparak güvenlik yolu yapmaktadır. Güçlerimizin tüm uyarılarına rağmen ağaç kesimi yapan ve yolun yapımında yer alan kontralar, 21 Mayıs günü saat 12.30’da güçlerimizce hedeflenmiştir. Yol yapımı ve ağaç kesimleri için kullanılan araçların hedeflendiği bu eylemde ölü ve yaralı kontra sayısı tespit edilememiştir” dedi.

Açıklamada son olarak şu bilgiler yer aldı:“17 Mayıs günü akşam saatlerinde işgalci TC ordusu Amed’in Farqin (Silvan) ilçesine bağlı Şehit Kawa alanı ile Lice ilçesine bağlı Şehit Navdar alanında insansız hava araçlarının desteğinde bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon 19 Mayıs günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.”