Başaran: Kürt çocuklarının kaderi ‘kazara’ vurulmak mı?

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Acar Başaran, Veysel Toplu adlı çocuğun zırhlı araçla ağır yaralanmasına tepki göstererek, "Ölüm araçlarına dönüşen zırhlı araçlar, yüzlerce insanın yaralanmasına, onlarcasının ölümüne yol açıyor" dedi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, çocuk yaştaki Veysel Toplu'nun, zırhlı araçla ağır yaralanmasına ilişkin bugün yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, 10 yaşındaki Veysel Toplu'nun, Çarşamba günü evinin önünde oynarken, zırhlı araçtan açılan ateşle kalbine çok yakın bir yerden vurularak ağır yaralandığına dikkat çekerek, "Tepki gösteren insanlara silahlar çekildi, biber gazı sıkıldı" dedi.

'ÖLÜM ARAÇLARI VE CEZASIZLIK...'

Açıklamada şöyle denildi:

"10 yaşındaki bir çocuğu vuran 3 kişi sadece açığa alındı, Valilik her zamanki gibi ‘kaza’ dedi ve geçiştirdi. Çok değil birkaç hafta önce evinin önünde komşuları ile sohbet eden Suphiye Yakut, zırhlı araç tarafından ezilmişti. Yakut’un durumu hala kritik. Ve yine beklendiği üzere hiçbir sorumlu istifa etmedi, görevden alınmadı, tutuklanmadı.

Devletin tüm yetkililerine soruyoruz: 'Kürtler evlerinin önünde veya içinde kazara ölmek zorunda mı?'

Ölüm araçlarına dönüşen zırhlı araçlar, yüzlerce insanın yaralanmasına, onlarcasının ölümüne neden olurken, cezasızlığı bir devlet politikasına dönüştüren yetkililer önlem almamaya devam ediyor. Cezasızlık politikası sürdürülüyor.

Yurttaşların ‘güvenliği’ için ilan ettiğiniz sokağa çıkma yasaklarını, derhal ölüm saçan zırhlı araçlar için de ilan etmenizi bekliyoruz.

Devletin tüm yetkililerini zırhlı araçların saçtığı ölüme karşı ciddi bir tavır almaya davet ediyoruz. Veysel’in, Suphiye ananın ve daha yüzlerce Kürt yurttaşın yaşam hakkını görmezden gelen, ihlal eden herkesin yargı önüne çıkarılması için sürecin takipçisi olacağız."