Başur halkı Efrîn için yürüyor

Güney Kürdistanlı on binler, Efrîn için pek çok merkezde yürüyüş başlattı.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) öncülüğünde “Başur halkı Efrîn’e destek için yürüyor” şiarıyla, Başûrê Kürdistan’da 7 farklı merkezde eş zamanlı olarak başlatılan yürüyüşler başladı.

On binlerce kişinin katıldığı yürüyüşlerde Çağın Direnişi selamlanıyor, işgalci Türk devleti protesto ediliyor.

Yürüyüşe sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, kanaat önderleri, yazarlar, akademisyenler, sanatçılar katıldı.

Yürüyüşten önce Seholeke Caddesi üzerinde toplanan kitle halaylar çekip, Efrîn için sloganlar attı. Aynı saatlerde Hewlêr’de de toplanan kitle Türk devletinin işgal saldırılarına büyük tepki gösterdi.

Yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Barin Kobanê, Avesta Xubur'un posterleri ve YPG, YPJ flamaları taşındı, 'Efrîn yalnız değildir' ve 'Diktatör Erdoğan' sloganları yankılandı.

Süleymaniye, Hewlêr başta olmak üzere Ranya, Koyê, Derbendixan’da yürüyüşler saat 14.00’te başlarken, Halepçe'de 14.30’da, Kelar’da ise saat 16.00’da başlayacak.

Silêmanî, Seholeke Caddesi üzerinden, Baxê Giştî Parkı’na doğru, Hewlêr, Şanedar Parkı’ndan, Ranya, Ranya Lisesi önünden, Koyê, Qureberaz Parkı’ndan yürüyüşe geçti.

Ayrıca Diyana'da Efrîn için yapılmak istenen yürüyüşe izin verilmediği için yürüyüş bugün yapılamadı.