Batman’da 3 kişi tutuklandı

Batman merkez ve Kozluk ilçesinde geçtiğimiz günlerde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 8 kişiden 3’ü tutuklandı.

Batman merkez ve Kozluk ilçesi ile bağlı köylerde 25 Nisan günü düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan 8 kişi, 4 günlük gözaltı süresinin ardından bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. İlk olarak savcılık sorguları yapılan Serkan Altan, Mehmet Zeki Bulut, Sadullah Karabaş, Aydın Gökmen, Mehmet Tahir Ekinci, Mehmet Veysi Çere, Nasır Balkı ve Aydın Arıtürk, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Batman 2'nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgulamaları yapılan 8 kişiden Serkan Altan, Mehmet Zeki Bulut ve Sadullah Karabaş, “Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” iddiasıyla tutuklanırken, diğer 5 kişi “Adli kontrol şartıyla” serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan 8 kişinin uzun süre önce itirafçılık yasasından yararlanan bir şahsın beyanları doğrultusunda suçlandıkları öğrenildi. Dosyada gizlilik kararı olduğu için itirafçının açık beyanları konusunda bilgi alınamazken, mahkemenin bu duruma dayanarak tutuklama kararı verdi.