Belediye gaspçısından 'bölücü' faaliyetler

Gasp edilen DBP’li Hakkari Belediyesi kayyumunun, bazı ailelerinin çocuklarının PKK’li olduğu ve PKK’ye yardım ettikleri iddiasıyla içme sularını kestiği ortaya çıktı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hakkari Belediyesi'nin 2016 yılında AKP hükümeti tarafından gasp edilip gaspçının atanmasının ardından belediye binası adeta karakola çevrildi. Karakola çevrilen halkın belediyesi, halka yasak hale geldi. Belediyeyi karakola çevirmekle yetinmeyen gaspçı, Hakkari’yi çukur ve çamur deryasına çevirdi. Hakkari halkının yüzde 85 gibi yüksek bir iradeyle seçtiği BDP’li Hakkari Belediyesi, yaptığı hizmetler ile devletin ve AKP hükümetinin hedefi haline gelmişti.

DBP’li Hakkari Belediyesi, döneminde mahallelerin sokakları asfaltlandı, kaldırımlar yapıldı. Birçok park ve yeşil alan hizmete sokuldu. 90 yıldır temiz içme suyuna hasret kalan mahallelere içme suyu getirildi. Tüm bu hizmetlerin ardından belediyeye gaspçının atamasıyla birlikte insanların yaşamı zorlaştı. Devletin belediyeye el koymasının yanı sıra DBP’li Hakkari Belediyesi’nin yapıp bitirdiği ve devam ettiği tüm çalışmaları tahrip etti. 2 yıldır Hakkari’de hiçbir hizmet üretemeyen gaspçı, Hakkari Belediyesi'ni 300 milyon lirayla borç batığına soktu.

SULAR GASPÇININ EMRİYLE KESİLMİŞ

Hakkari Belediyesi gaspçısı, şimdi de insanların siyasi düşüncelerinden dolayı içme suyunu kesmeye başladı. Yüzde 85 üzerinde HDP’ye oy çıktığı Hakkari’de, gaspçı bazı ailelerinin çocuklarının PKK’li olduğu ve bazı ailelerin PKK’ye yardım ettiği iddiasıyla içme sularını kestiği ortaya çıktı. Suları akmayan binlerce kişi, defalarca belediyeye başvuru yapmasına rağmen bu güne kadar bir sonuç alamadı.

Belediyeye verilen dilekçelere de bir sonuç çıkmaması üzerine, yurttaşlar belediye yetkililerine tepki gösterdi. Belediye çalışanları da içme suyunun kesilmesinin kayyumun emriyle yapıldığını söyledi. İçme suyu ve çöp toplamaların siyasi düşüncelere göre yapıldığı Hakkari’de yurttaşların, kayyum ve AKP’ye tepkileri sürüyor.

'SİZ PKK’YE YAKIN AİLELERSİNİZ, BU YÜZDEN SULARINIZI KESTİK'

Güvenlik gerekçesiyle adını açıklamak istemeyen bir yurttaş yaşananlara ilişkin şunları söyledi: "Yaklaşık bir yıldır sularımız hep kesiliyor. Su sorunun çözülmesi için belediyeye defalarca müracaat etmemize rağmen bir sonuç alamadık. Sularımızın neden gelmediğini belediyeye yetkililerine sorduğumuzda bize, 'Siz PKK’ye yakın ailelersiniz, bu yüzden sularınızı kestik' yanıtını aldık.

Hakkari’de bizim gibi binlerce ailenin suyu bu yüzden akmıyor. Kayyum, bu gün Hakkari’de bölücülük yapıyor. İnsanların siyasi görüşlerine göre davranıyor. Bizler HDP’liyiz. Sularımız gelmese de biz yine de davamızdan geçmeyiz."

'BELEDİYE DE SU DA BİZİM'

Belediyenin gasp edildiğine değinen bir başka kişi ise tepkilerini şu sözlerle dile getirdi: "Biz onların düşüncelerine katılmak zorunda değiliz. Bizim belediyemizi gasp ettiler. Onların yaptığı suç değil de, biz HDP’ye oy verdiğimiz için mi suçluyuz.

Bu tür oyunlarla irademizi kıramazlar. Bizim belediyemiz zamanında herkese hizmet vardı. Hiç kimsenin siyasi düşüncesine bakmazdı. Ama onlar AKP’li olmayanlara su bile vermiyorlar. Belediye de bizim su da bizim. Bizim olanı bugün gasp etmiş olabilirler ama günü geldiğinde onlardan geri almasını biliyoruz."