Bingöl’de ‘Gizli Birlik’ vuruldu: 5 asker öldürüldü

Bingöl’de Türk ordusunun ‘gizli birliği’ne düzenlenen eylemde 5 askerin öldüğü, 2 gerillanın hayatını kaybettiği bildirildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) tarafından yapılan açıklamaya göre, Hakkari’de 1, Bingöl’de ise 5 asker öldürüldü. Bingöl’deki eylemde 2 gerilla hayatını kaybetti.

Açıklama şöyle:

ÇUKURCA’DA 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

26 Ağustos günü saat 12.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şundırê tepesi ve Deştanê boğazında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür.

BİNGÖL’DE ‘GİZLİ BİRLİK’ VURULDU: 5 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

25 Ağustos günü saat 23.30’da Bingöl’ün Kanireş (Karlıova) ilçesine bağlı Saxnê köyü yakınlarında güçlerimiz, düşmanın gizli bir birliğini denetime almış ve bu birliği hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan düşman birliğinde 5 asker öldürülmüş, 3 asker de yaralanmıştır. Eylem ardından alana müdahale amaçlı gelen düşman askerleri ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda 2 arkadaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır. Çatışma ile ilgili bilgiler elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.

ŞIRNAK’TA BOMBARDIMAN

Son bir haftadır işgalci TC ordusu Şırnak’a bağlı Çelê Nımêja karakolundan Besta bölgesini rastgele bir şekilde bombalamaktadır. Bu bombardımanlar sonucunda Besta Meryeminê alanında çıkan yangın halen devam etmektedir.’’