Bitlis’te hedef üçte üç

Yeşil Sol Parti Tatvan Eşsözcüsü Adnan Yurdakul, HDP ve bileşenlerinin Bitlis’te üçte üç yapacağını söyledi.

Bitlis halkının da AKP-MHP faşist iktidarının yaptıklarından dolayı çok öfkeli olduğunu belirten Yeşil Sol Parti Tatvan Eşsözcüsü Adnan Yurdakul, “Onları burada tabela partisi yapacağız” dedi. 

Bedlîs (Bitlis) ve ilçelerinde seçim çalışmaları başladı. 355 binden fazla nüfusu olan Bitlis, Meclis’e üç milletvekili gönderiyor. HDP Bitlis İl Eşbaşkanı Mustafa Özcan ve Yeşil Sol Parti Tetwan (Tatvan) Eşsözcüsü Adnan Yurdakul, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler ve seçim çalışmalarına ilişkin ANF’ye konuştu.

İl Eşbakanı Özcan, AKP-MHP iktidarının devam etmesinin, büyük bir felaket olacağının halk tarafından görüldüğünü belirterek, “Zulüm, talan ve adaletsizliğin 14 Mayıs’ta son bulacağına inanıyoruz. Bizim görev ve sorumluluğumuz halkımızı bu faşist iktidardan kurtarmaktır. Çok örgütlü bir çalışma yürütmemiz gerektiğini farkındayız” dedi. 

SEÇİM GÜVENLİĞİNİ CİDDİYE ALIYORUZ

Önceki dönemdeki seçim usulsüzlükleri çok iyi bildiklerini hatırlatan Özcan, seçim güvenliğini çok ciddiye aldıklarını vurguladı. Özcan, şöyle devam etti: “Örgütlememizi, sandık çevresinde, gönüllülerimizi bu anlamda davet ettik. Onların eğitimlerini, sandıktaki sorumluklarını anlatıyoruz. Bir önceki seçimde ikinci milletvekilini çok az bir farkla kaybetmiştik. Bu seçimde üç milletvekiline yoğunlaşıyoruz. Böyle bir siyasal zemin de mevcut. Bitlis, bu anlamda seçime hazır. Şu anda il ve ilçelerimiz seçime hazırdır. Bu kirli oyunlarından, çürümüşlüğünden halkımızı kurtaracağız. Hep birlikte başaracağız.”

HALKIMIZ AKP-MHP’YE ÇOK ÖFKELİ

Yeşil Sol Parti Tatvan Eşsözcüsü Adnan Yurdakul, şu an Tatvan’da seçim çalışmalarının çok iyi gittiğini belirterek, sandık bazlı çalışmalara başladıklarını söyledi. Yurdakul, şunları ifade etti: “Halkın partimize yaklaşımı çok iyi. Bizim hedefimiz Bitlis’te üçte üç yapmaktır. Halkımız, AKP-MHP faşist iktidarının yaptıklarından dolayı çok öfkelidir. Tatvan ve tüm Bitlis halkı, HDP ve bileşenleri etrafında kenetlenmiş durumdadır. Biz, onları tarihin çöp sepetine göndereceğiz. Onları burada tabela partisi yapacağız. Biz Bitlis’te üçte üç yapma hedefinde kararlıyız.”