Bu yürüyüş demokratik cumhuriyetin yolunu da açacak'

Özgürlük Yürüyüşçüleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için mesajlar vererek, bu yürüyüşün demokratik cumhuriyetin yolunu da açacağını vurguladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için 1 Şubat'ta startı verilen 'Büyük Özgürlük Yürüyüşü', 12'nci gününde devam ediyor. Yürüyüşün Wan kolunda yer alan siyasetçiler ve demokratik kitle örgütü temsilcileri, Mêrdîn'in Şemrex (Mazıdağı) ilçesinde yürüyüşlerini sürdürdü. Yürüyüşçüler, Dêrîk ile Şemrex ilçeleri arasında kırsal bölgede bugünkü yolculuklarına başladı. Bir süre halay çeken yürüyüşçüler, daha sonra kent merkezine geçti.

Yürüyüşçüler, kentte bulunan bir petrolde davul ve zurna eşliğinde karşılandı. Kitlede kadınların yoğunluğu dikkat çekti. Birçok kişi de ulusal kıyafetlerle karşılamaya katıldı. Yürüyüşçülere karanfiller veren halk, uzun bir süre halay çekti.

Yürüyüşçüler, kitleyle birlikte daha sonra kent meydanına kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Bijî berxwedana zindanan” sloganları atıldı. Yürüyüş güzergahında bulunan halk da zafer işaretleri ve alkışlarla yürüyüşçülerin coşkusuna ortak oldu.

 'ÖZGÜRLÜK ZAMANI'

Yürüyüş sonrası konuşan DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, "Kalıcı ve onurlu bir barış, eşitlik ve özgürlük için yürüyorlar. Bu yürüyüş faşizm karanlığına karşı demokratik cumhuriyetin yolunu açma yürüyüşüdür. O yüzden karanlığı defedip, yeni bir yol bulma yürüyüşüdür. Kürt halkının kendi kaderini belirleme yürüyüşüdür. Barış annelerinin ‘Êdî bes e (Artık yeter)’ yürüyüşüdür. En ağır bedelleri ödemiş Kürt halkının yürüyüşüdür" ifadelerini kullandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için Kurdistan ve Türkiye cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerine dikkat çeken Perihan Koca,  “Barış için ses olan açlık grevi direnişlerine selam olsun. Barış Anneleri öncülüğünde yürüyen Adalet Nöbetleri'ne selam olsun. Barışı birlikte inşa edeceğiz" diye kaydetti.

DEM Parti Şemrex Belediye Eşbaşkan adayları Hamdin Demir ve Kudret Uçuk ise yürüyüşçüleri selamlayarak, “Bu sorun çözülene kadar yürüyüş devam edecek. Zaman özgürlük zamandır" dedi.  

Yürüyüşçülerin sonraki durağı Amed'in Xana Axpar (Çınar) ilçesi olacak.