CÎK: Gün birlik olma günüdür

İşgalci Türk devletinin Maxmur ve Şengal saldırılarına tepki gösteren CÎK, saldırılar karşısında Kürtlerin birlik olması gerektiğini belirtti.

İşgalci Türk devletinin Maxmur ve Şengal'e yönelik saldırı başlatmasının ardından Maxmur'da 4 kişi katledildi. Türk devletinin saldırılarına tepki gösteren Civaka Îslamiya Kurdistan (CÎK) yazılı bir açıklama yaptı. Türk devleti ve Tayyip Erdoğan'ın yıllardır Kürt halkının kanını döktüğüne dikkat çekilen açıklamada, "Yıllardır mazlum halkımızın kanını zevkle döken, kan emici vampirlerin, gücü sadece hicret etmiş Maxmur halkına ve soykırıma uğramış Şengal milletine yetmektedir.

En modern silahlarını ve uçaklarını kendi mezalimlerinden kaçıp Maxmur’a sığınmış mülteci yaşlı, kadın ve çocukların üzerine sürüp katleden bu güruhun hiç bir değer yargısı yoktur. DAİŞ-EL NUSRA, Erdoğan ve Turan Türk devleti aynı şeydir. Erdoğan ve Turan Türk devleti isimlerini kan ve katliamla duyurmaya çalışmakta ve insanları korkutmaya, sindirmeye çabalamaktadırlar. Mazlum ve kahraman halkımız mutlaka zafere ulaşacaktır. Milletimiz dünya insanlığını DAİŞ belasından kurtardığı gibi, Allah'ın izni ile dünyanın başına bela olmuş Erdoğan ve Turan Türk devletini de tarihin çöp sepetine atacaktır" ifadeleri yer aldı.

'KÜRTLER SİZİ HAKETTİĞİNİZ YERE GÖNDERECEKTİR'

Tüm saldırıların hesabının sorulacağı vurgulanan CÎK açıklamasında, işgalcilere karşı birlik olma çağrısında bulunuldu. "Ey mazlum milletimiz ve Kürdistan-i milletler, gün cennet ülkemizin kutsal topraklarını bu barbarlardan kurtarma günüdür" denilen açıklamada şunlar belirtildi: "Gün birliğimizi geliştirme ve perçinleme günüdür. Gün bütün Ortadoğu mazlumlarını birleştirme ve bir araya getirme günüdür.

Erdoğan ve Turan devleti kendi silahlarına, yığınlarına ve dünyadaki zalim kardeşlerine güvenmektedirler. Bu aziz millet sizleri hak ettiğiniz yere gönderecektir. Bu zulüm ve zalimliğinizle yakında tepe takla alaşağı yuvarlanacaksınız. Kürt milleti ne Şengal'de, ne Maxmur'da, ne Bakur'da ne de Rojava'da yalnız değildir. Allah'ın izni ile bu millet kazanacak ve sizler de dünya ahiret rüsva olacaksınız."