CİK: Jenosit ve fermanların önüne ulusal birlikle geçilir

CİK: Jenosit ve fermanları durdurmanın tek bir yolu vardır; o da ulusal birliğimizi geliştirmek birbirimizi sevmek ve korumakla mümkündür.

Şengal katliamının yıldönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yapan Civaka İslamiya Kurdistan ê (CİK) şunları belirtti:

“Dördüncü yılını dolduran Şengal katliamı ve soykırımı, milletimizin hafızalarından asla silinmeyecektir.

Milletimizin kök hücresi olan Êzidî halkımızın, fermandan geçirilmesi, binlerce yıllık kadim tarihi olan halkımızın kökünün kazılması demekti. Kürdistan sömürgecileri, bunu başarmak için bütün hazırlıklarını yaptılar ve barbar çetelerini harekete geçirdiler.

Her türlü vahşeti planlayıp, uluslararası onayı da aldılar. Kürt halkının bir avuç kahramanı bu jenosidi büyük ölçüde boşa çıkardılar. Bu millet küllerinden doğumu tarihin şahitliğinde defaatle gerçekleştirmiştir.

Kürt halkının evlatları bütün dünya zalimlerine şunu ispat ettiler, siz istediğiniz kadar planlama ve vahşet uygulayın, bizim haklı direnişimiz karşısında ilerleyemeyeceksiniz.

Milletimizin bir daha Şengaller’in, Efrînler’in, Kobanêler’in, Sur ve Cizreler’in, Halepçe ve Mahabatlar’ın yaşanmaması için birliklerini oluşturmaları artık farzdır.

Êzidîsi, Alevisi, Müslümanı, din ve mezhebiyle, lehçe ve farklılıkları ile ulusal dava etrafında kenetlenmelidir. Jenosit ve fermanları durdurmanın tek bir yolu vardır; o da ulusal birliğimizi geliştirmek birbirimizi sevmek ve korumakla mümkündür.

Şengal katliamını ve halkımıza yapılan bütün katliamları kınıyor, Şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza şifa, Êzidî halkımıza sabır ve metanet diliyoruz."