Ciwanên Azad'dan gençlere alanlara çıkma çağrısı

Ciwanên Azad, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı gençlere alanlara çıkma çağrısında bulundu.

Ciwanên Azad tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Faşist Türk devleti artık zincirlerinden boşanmış bir şekilde nerede bir Kürt varsa saldırmaktadır. Rêber APO’ya uyguladıkları tecridi giderek ağırlaştıran, Kürdüm diyen hiç kimseye yaşam hakkı tanımayan diktatör Erdoğan, bugün Rojava’yı işgal emrini vermiştir. Paralı askerlerine verdiği işgal emrinden saatler sonra işgalci Türk ordusu Bakur’dan Rojava’yı hedef almış, Girê Spî Kantonu’nu bombalamıştır. Saldırı sonucu savunma birliği üyesi bir yoldaşımız şehit düşerken, birçok kişi de yaralanmıştır.

Her Kürt genci bilmelidir ki bu saldırıların tek bir hedefi vardır, o da yeni bir Kürt soykırımının gerçekleştirilmesidir. İşgal güçlerinin attığı her bir bombaya, sıktığı her bir kurşuna karşı Kürt gençleri duydukları öfkeyi alanlara taşımalıdır.

Rojava’yı işgal etmek isteyen faşist Türk devletinin saldırılarına karşı tüm Kürt gençleri alanlara çıkmalı ve bu saldırıları kabul etmediklerini göstermeliler. Avrupa’da yaşayan tüm gençlere çağrımızdır: Türk devletinin işgal saldırılarına karşı başkaldırın, Rojava’yı savunun!”