DAİŞ’e karşı operasyonda sona yaklaşılıyor

Irak Ordusu’nun Suriye sınırında DAİŞ'e karşı operasyonda sona yaklaşıldı. Operasyona Şengal güçleri de katılıyor.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı’nın 7 Temmuz’da Salahaddin, Musul ve Anbar arasındaki bölgeler ile Irak-Suriye sınırına kadarki bölgenin DAİŞ çetelerinden temizlenmesi için başlattığı operasyonun tamamlanmak üzere olduğu belirtildi.

Irak ordusunun DAİŞ’e karşı başlattığı operasyona, Şengal’den “Nusrel Mubin Ewel” ve “Nusrel Mubîn Tinên” güçleri de katılmıştı.

BAŞARIYLA SÜRÜYOR

Edinilen bilgilere göre, 7 Temmuz’da başlatılan operasyon sona doğru gelindi. 4 gündür yürütülen operasyonda DAİŞ’e karşı büyük bir mücadelenin verildiği belirtilirken, operasyonun başarılı bir şekilde sürdüğü aktarıldı. 

Nusrel Mubin Ewel ve Nusrel Mubîn Tinên güçleri, Êzidîlere yönelik katliamın başladığı günden beri YBŞ-YJŞ güçleriyle birlikte mücadele ediyor. 5 yıldır Şengal’de mücadele eden bu iki güç, DAİŞ’e karşı savaşta çok sayıda üyesi şehit düştü.

Nusrel Mubîn Ewel, Nusrel Mubin Tinên güçleri Şengal’in yerel güçleri olarak örgütlenip, uzun yıllardır birçok alanda mücadele yürütüyorlar.

OPERASYONA KATILDILAR

Silahaddin, Musul, Anbar ve Irak-Suriye sınırında DAİŞ’e karşı başlatılan operasyona Irak, Haşd-î Şabî, Haşd Aşaîrî, Irak hava güçleri, koalisyon güçleriyle birlikte Nusrel Mubîn Ewel, Nusrel Mubin Tinên güçleri de operasyona katıldı.