DBP Eşbaşkanı Arslan, eylemcilerin ailelerini ziyaret etti

DBP Eşbaşkanı Mehmet Arslan, Öcalan’a yönelik tecridin kırılması amacıyla 1 Mart’tan bu yana açlık grevinde olan ve bugünden itibaren ölüm orucuna başlayan tutsak Ferhat Turgay’ın ailesini ziyaret etti.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Mehmet Arslan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 1 Mart’ta açlık grevine giren ve bugün itibariyle ölüm orucuna başlayan Diyarbakır D Tipi Hapishanesi’nde tutsak bulunan Ferhat Turgay’ın ailesini ziyaret etti.

'SONUNA KADAR YANINIZDAYIZ'

Sonuna kadar ailelerin yanında olacaklarını ifade eden Arslan şunları kaydetti: "Bugün zindanlarda bir açlık grevi ve ölüm orucu eylemi var. Eylemcilerin aileleri bizim de ailelerimizdir. Bu aileler kesinlikle yalnız olduklarını düşünmesinler. Bizler, sonuna kadar sizlerin yanında olacağız ve mutlaka kazanacağız."

Turgay'ın ailesi de bugün çocuklarının açık görüşüne gittiklerini söyleyerek, Ferhat'ın kendileriyle fotoğraf çekildiğini ve herkese selamları olduğunu aktardır. Arslan, Turgay ailesinin ardından açlık grevinde olan çok sayıda tutsağın ailesini ziyaret etti.