DBP’li belediye: Yolsuzluklarınızı iftira ile örtemezsiniz

Edremit Belediyesi Eşbaşkanı Rojbin Çetin, Kayyum Atıf Çiçekli'nin Okuma Evi'ni 'PKK'nin ikna odası' olarak lanse etmesine tepki göstererek, "Yolsuzluklarınızı iftira ile örtemezsiniz" dedi.

Gaspçı Atıf Çiçekli’nin DBP’li belediye döneminde açılan Okuma Evi’ni ‘PKK’nin ikna odası’ olarak açıklamasına göstermesine ilişkin HDP Edremit İlçe Örgütü binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya HDP Van il eşbaşkanları Ümit Dede, Yadişen Karabulak, Milletvekili Muazzez Orhan, Edremit Belediyesi Eşbaşkanı Rojbin Çetin ve STK temsilcileri katıldı.

'GASBI MEŞRU GÖSTERMEK İÇİN...'

Basın toplantısında konuşan Edremit Belediye Eşbaşkanı Rojbin Çetin, Atıf Çiçekli’nin gasp ettiği halkın iradesini zorlama yöntemlerle meşru gösterme çabasıyla bu açıklamaları yaptığını ifade etti. Çetin, şöyle dedi: "İki gün önce bahse konu ettiği Aşevi, Van Belediyesi döneminde Halk Kütüphanesi olarak açılmış ve faaliyeti itibarıyla okul öğrencileri başta olmak üzere halktan tüm kesimin yararlandığı kültür mekanlarından bir tanesi işlevi görmekteydi. Büyükşehir ile belediyemize devredilen kütüphanenin karşısında ilköğretim okulu bulunmaktadır. Öğretmenleri tarafından öğrenciler yönlendirilerek kütüphanenin eğitici kaynaklarından yararlandırılmıştır. Belediye yönetimimiz ihtiyaca binaen üst katı okuma salonu yapmak üzere projelendirmiş ancak açılışı yapılmadan kayyum atanmıştır.”

'HİÇBİR DELİL ORTAYA KOYMADAN SUÇLUYOR'

Gaspçı Atıf Çiçekli’nin bu yaptığının ilk iftira ve karalama pratiği olmadığını söyleyen Çetin, şöyle devam etti: Tüm kamuoyu da tanıktır kı hiçbir delil ve ispat ortaya koyamamıştır. İki yıl boyunca bakanlığın özel görevlendirmelerle gönderdiği müfettişler tarafından tüm belediyelerimiz didik didik incelenmiş, en ufak bir usulsüzlüğe veya gayrimeşru bir duruma rastlanmamıştır. Önce ‘örgüte finansman’ yaygarası, şimdi de ‘ikna merkezi’ şeklinde iftiralarla bu halkın iradesini ve emeğiyle kurduğu kurumları karalamak kimsenin haddine değildir. Sayıştay raporlarıyla kanıtlanan ve kamuoyunda gündem olan usulsüzlükleriniz ve yolsuzluklarınızla destan oldunuz ve bunu iftiralarla örtbas edemezsiniz. Bizler halkın emanet ettiği temsiliyetin değerini ve emeğini sonuna kadar koruma sözünü verdik. Bu iftira ve karalamalara karşı her platformda halkımızın emeğini ve hakkını savunmaya devam edeceğiz.” 

'HALK 31 MART'TA YANIT VERECEK'

Ardından söz alan HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan da, kayyum zihniyetine halkın 31 Mart'ta gereken yanıtı vereceğini belirterek, “Halkımız kendini ve kentini yönetecek güce ve iradeye sahiptir" diye konuştu.