Deniz: TC Kandil’e saldırmak istiyorsa buyursun!

Xakûrkê'deki cephe komutanlarından Kendal Deniz, Kandil'e yönelik tehditler için "Buyursunlar gelsinler. TC'ye neden saldırıyorsun diye bir şikayette bulunmadık" dedi.

HPG cephe komutanlarından Kendal Deniz, gerillanın Xakûrkê’de güçlü bir direniş sergilediğini söyledi.

Türk devleti, Bradost ve Xakûrkê alanına dönük başlattığı işgal saldırılarını derinleştirmek istiyor. Türk devleti bütün imkanlarını seferber ederek gerilla karşısında sonuç alacağını düşünüyor, ancak fedai tarzda direnişle karşılaşıyor. ANF'ye konuşan HPG cephe komutanlarından Kendal Deniz, Xakûrkê’nin Kürt Özgürlük Hareketi tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu, bu nedenle bilinçli olarak seçildiğini söyledi.

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Kandil’e kadar gireceğiz" tehditlerinin hatırlatılması üzerine Kendal Deniz, "Buyursunlar gelsinler" diyerek, Kürdistan özgürlük gerillasının Türk devletine neden şuraya, buraya saldırıyorsun, diye bir şikayette bulunmadığını kaydetti. Deniz, şöyle devam etti: "Elbette Türk devletinin saldırıları da devam edecektir. Başûrê Kurdistan işgalini derinleştirmek isteyecektir. Gerillanın direnişi karşısında sonuç alamayıp başarısız kaldıkça saldırganlığını da arttıracaktır, ancak gerilla direnişi AKP/MHP iktidarının sonunu getirecektir."