Dêrîk kazasında yaşamını yitirenler anıldı

Özgürlük Yürüyüşçüleri, 20 Ağustos 2022'de meydana gelen TIR kazasında yaşamını yitiren 21 kişiyi olayın yaşandığı yerde andı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için yola koyulan “Büyük Özgürlük Yürüyüşü”nün Wan kolu 10’uncu gününde Mêrdîn’in Dêrîk İlçesi’nde 20 Ağustos 2022’de yaşanan kazada yaşamını yitiren 21 kişiyi andı.  Olayın yaşandığı Qoser Caddesi’nde andı. Özgürlük Yürüyüşçüleri ellerinde karanfillerle kazanın yapıldığı yere gitti.

Anmada konuşan DEM Parti Mêrdîn Milletvekili Beritan Güneş, 10 gündür tecridin kaldırılması ve Kürt sorununun çözümü için halkla beraber olduklarını belirtti.  Bir buçuk yıl önce Derik’te yaşanan kazada yaşamını yitiren 21  kişiyi anan Beritan Güneş, şunları söyledi: “Birçok kez açıklamalarımızla devlet eliyle büyütülen holdingler hem bizim varlığımız hem de doğamız hem de burada yaşayan yurttaşlarımız için büyük bir tehlikedir. Bu TIR’ların kent merkezinde geçmemesi için ayrı bir yolun yapılması gerekiyor. Ama devlet ve iktidar mesele Kürt kentleri olunca sessiz kalıyorlar. Bu kazada bir kaza değil katliamdır. Gözler önünde yapılan bir katliamdır. Bundan kaynaklı da bu kaza bu katliam aydınlanmayana kadar bizler bu davanın peşinde olacağız. Bizler her zaman bu katliamın aydınlanması için mücadele edeceğiz.”

Konuşmanın ardından kazanın yaşandığı yere karanfiller bırakıldı.