Dersim’de şehit düşen 5 kadın gerillanın kimlikleri açıklandı

Dersim’de 8 Haziran’da yaşanan çatışmada şehit düşen 5 kadın gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, ailelerine ve Kürdistan halkına baş sağlığı diledi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Dersim’de şehit düşen 5 kadın gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“13 Haziran tarihli açıklamamızda 8 Haziran günü Dersim merkeze bağlı Mêrga Çepera ve Mêrganê alanlarında işgalci TC ordusunun başlattığı operasyonda yaşanan çatışmalar sonucunda Dicle (Canan Çelik), Berfin (Mihriban Durmaz), Havin (Ceyda Sarıkaya), Kinem (Halide Karakuş) ve Nuda (Fatma Özgün) arkadaşlarımızın şehadete ulaştığını kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Dicle Amed
Adı Soyadı: Canan Çelik
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Latife - Hüsnü
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Haziran 2019 / Dersim

***

Kod Adı: Nuda Herekol
Adı Soyadı: Fatma Özgün
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Neriman – Namık
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Haziran 2019 / Dersim

***

Kod Adı: Berfin Ararat
Adı Soyadı: Mihriban Durmaz
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Zarife – Mehmet Faik
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Haziran 2019 / Dersim

***

 Kod Adı: Havin Tekoşin
Adı Soyadı: Ceyda Sarıkaya
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Songül - Sabahattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Haziran 2019 / Dersim

***

Kod Adı: Kinem Amed
Adı Soyadı: Halide Karakuş
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Şanzime - Mikail
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Haziran 2019 / Dersim

1983 yılında Amed’in Farqin ilçesinde yurtsever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Dicle arkadaşımız, genç yaşta Kürdistan’da TC devletinin uyguladığı faşizme yakından tanıklık eder. Gençlik yıllarını geçirdiği Türkiye metropollerinde Kürt halkının nasıl bir baskı ve sömürü altına tutulduğunu daha erken bir zamanda fark eden Dicle yoldaş, edindiği yurtseverlik bilinci ve vatan sevgisi ile mücadele içine girmeye başlar. Bu temelde girdiği gençlik ve toplumsal alan çalışmaları ile kendisini daha da yetkinleştirir. Kazandığı bu birikim ile 2004 yılında Kürdistan dağlarına ilk adımını atar ve aktif olarak gerilla saflarındaki yerini alır. Halkına, şehitlerine ve kültürel değerlerine son derece bağlı olan Dicle yoldaş, yıllarca savaşın en ön cephelerinde önemli başarılara imza atar. Medya Savunma Alanları’ndan Botan’a, Botan’dan Dersim’e kadar olan Kürdistan’ın birçok yerinde aktif bir gerilla komutanı olarak görev alır. Dicle yoldaş, üslendiği tüm görev ve sorumlulukları derin bir devrimci kültür ile yürütmüş ve başarılı bir şekilde görevlerini tamamlamıştır. Dersim Eyalet Komutanlığı’nda görev alan Dicle yoldaş, bulunduğu bölgede düşmana karşı aktif mücadele etmiş ve düşmana ağır darbeler vurmuştur. Önder Apo’nun Kadın Özgürlük İdeolojisi temelinde kendini yetkin bir militan haline getiren Dicle yoldaş, yaşamda mütevazi, coşkulu ve fedakâr duruşu ile tüm yoldaşları içerisinde örnek alınan fedai bir militan olmuştur.

Berfin, Havin, Kinem ve Nuda arkadaşlarımız genç yaşlarda Özgürlük saflarına katılmış ve kısa bir süre içerisinde yetkin birer militan olmuşlardır. Tüm zorlu koşullara karşı büyük emekler veren her 4 yoldaşımız, işgalci TC devletinin faşist saldırılarına karşı fedaice direnen örnek yoldaşlarımız olmuşlardır. Kısa süre içerisinde 21. yüzyılın modern gerilla çizgisinde kendilerini derinleştiren ve bu temelde üstlendikleri dönem görevlerini en başarılı bir şekilde yerine getiren yoldaşlarımız, Dersim’in yiğit militanları olarak her zaman anılacak ve biz geride kalan yoldaşların yoluna ışık tutacaklardır.

Bu temelde Kürdistan’ın Ölümsüzler kervanında yerlerini almış Dicle, Berfin, Havin, Kinem ve Nuda yoldaşlarımızın taşıdıkları özgürlük bayrağını zaferle taçlandıracağımızın sözünü verirken, değerli yoldaşlarımızın yurtsever ailelerine ve bu kahraman yoldaşlarımızı bağrında büyüten Kürdistan halkına baş sağlığı diliyoruz."