Devletin kanser ettiği Nihat Baymiş yaşamını yitirdi

Cezaevinde kanser olan Nihat Baymiş, sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Uzun süre tahliye edilmeyen Baymiş'in hastalığı ilerlemişti.

İzmir Şakran T Tipi 4 Nolu Cezaevi’nde kaldığı sırada lösemi hastalığına (kan kanseri) yakalanan, ancak hastalığının tedavisi yapılmadığı için her geçen gün durumu kötüleşen Nihat Baymiş, tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Baymiş, 2 haftadır tutulduğu Dicle Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

'GENÇLİĞİNDEN BERİ HALKI İÇİN MÜCADELE ETTİ'

Baymiş’in cenazesi morgdan alınarak merkez Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığı'na getirildi. MezarlıktaKİ törene Baymiş'in ailesi, akrabaları, Tutuklularla Dayanışma İnisiyatifi üyeleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri de katıldı.

Baymiş'in cenazesi, dualar eşliğinde toprağa verildikten sonra konuşan HDP İl Eş Başkanı Mehmet Şerif Çamçı, Baymiş’in gençliğinden bu yana halkı için mücadele ettiğini söyledi. Çamçı, cezaevindeki sorunların büyüdüğüne işaret ederek, "Zindanlardaki sorunlar günbegün artıyor. Nihat arkadaş gibi cezaevinde birçok arkadaşımız ağır hastalıklarla mücadele ediyor. Ölümle pençeleşen 26 tutuklu var. Bu zulümden vazgeçilmeli" dedi.

Baymiş için Kulplular Yas Evi’nde taziyeler kabul edilecek.

DEVLET TEDAVİSİNİ ENGELLEMİŞTİ

Nihat Baymiş, 2011 yılında 'örgüt üyesi' olduğu iddiasıyla tutuklanmış, cezasının bitimine 10 ay kala, 9 Haziran 2017’de tahliye edilmişti. 2015 yılında lösemi teşhisi konulan Baymiş'in, cezaevinde kaldığı esnada tedavisi iyi yapılmadığı için hastalığı ilerlemişti.