Diyarbakır Valiliği Güven için yapılacak eylemleri yasakladı

Diyarbakır Valiliği,  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi protesto için açlık grevi eylemini sürdüren DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'e destek için yapılacak her türlü eylem ve etkinliği 15 gün boyunca yasakladı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in 7 Kasım’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi 10’uncu gününde devam ediyor.

HDP Diyarbakır İl Örgütü ve milletvekilleri, Güven’in tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi önünde basın açıklaması gerçekleştirecek. 

Açıklama öncesi Diyarbakır Valiliği, Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasının kaldırılması ardından Valilere verilen yetkiler kapsamında, kent sınırları içerisinde yapılacak her türlü eylem ve etkinlikleri 15 gün boyunca yasakladı.

HDP İL BİNASI VE CEZEVİ ABLUKA ALTINA ALINDI 

Yasaklama kararı HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Filiz Buluttekin’e tebliğ edildi. Yasaklama kararının ardından HDP Diyarbakır il binası TOMA, zırhlı araçlar ve çok sayıda çevik kuvvet polisi ile dört bir yandan abluka altına alındı. HDP'lilerin, Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünden yapacağı açıklama için il binasından çıkışları engellendi.

Öte yandan açıklama yapılması beklenen Güven’in tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi de benzer şekilde abluka altına alındı.