DKP/Birlik:  PKK, halkların kaderine yön verebilir hale geldi

DKP/Birlik, "PKK gerçekliği, bugün Ortadoğu halklarının kaderine yön verebilir ve dünyanın dört bir yanında hissedilebilir hale gelmiş durumda" dedi.

DKP/Birlik, PKK'nin kurutuş yıl dönümüne ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bugün 40 yıldır kesintisiz süren doludizgin bir mücadele birikimi, hepimizin gözleri önünde capcanlı duruyor. Rojava Devrimi, Kobané Direnişi, Şehir Direnişleri… Binlerce konu başlığı, binlerce örnek eklenebilir. Kürdistan halklarını peşi sıra, anbean dövüştüren ve savaştıran bir PKK gerçekliği, bugün Ortadoğu halklarının kaderine yön verebilir ve dünyanın dört bir yanında hissedilebilir hale gelmiş durumda" denildi.

'BİZLERE DÜŞEN GÖREV...'

"Bir halkı ve mücadelesini neredeyse yoktan var eden bir hareketin deneyimleri önümüzde duruyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Stratejik bir mesele olarak Birleşik Devrim’in herkes tarafından tartışıldığı bugünlerde, tüm çıkışsızlıklar ve tıkanıklara bu pencereden bakılmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz. Yeni bir kopuşun ve çıkışın birçok ipucunu bu pusulada bulabiliriz" ifadeleri kullanıldı.

DKP/Birlik, açıklamasının sonunda şöyle dedi:

"Bugün bizlere düşen görev; Türkiye Devrimi’nin artçı ve öncü örgütünü bu muhtevada inşa etmek ve birleşik devrim perspektifi ile onu mevcut PKK gerçekliği ile buluşturmaktır. PKK'nin 41. yılını bu temelde kutluyor ve selamlıyoruz!"