DTK: Efrîn'de yeni bir Halepçe'ye izin vermemeliyiz!

Halepçe Katliamı'nı kınayan DTK, katliamcı zihniyetin bugün de Efrîn'de devrede olduğuna dikkat çekti. DTK, "Efrîn'de yeni bir Halepçe’nin yaşanmasına izin verilmemeli" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), bugün Halepçe Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Kürt halkının tarihinin katliam ve kahramanlıklarla dolu olduğuna dikkat çekilen açıklamada, üzerinden 30 yıl geçen Halepçe Katliamı'nın da insanlık suçu olarak tarihte yerini aldığı vurgulandı.

'EFRÎN'DE DE AYNISI HEDEFLENİYOR'

Açıklamada şöyle denildi:

"Saddam diktatörlüğünün her türle kimyasal ve biyolojik silahları da kullanarak gerçekleştirdiği Halepçe katliamında, beş binin üzerinde sivil ve savunmasız Kürt insanı hunharca katledildi. Aradan otuz yıl geçmiş olmasına rağmen Halepçe Katliamı'nın insanlığın yaşamındaki ve vicdanındaki yara ve tahribatlar kapanmadığı gibi, Efrîn'deki yeni soykırım uygulamalarıyla daha da derinleşmiştir.

Halepçe Katliamı, sömürgeci devletlerin halkımıza karşı gerçekleştirdikleri ne ilki, ne de sonuncusudur. 20. Yüzyılın ilk çeyreğinde başlayan ve sonrasında da derinleştirilerek stratejik bir yok etme ve tarihten silme politika ve uygulamaları ile sürekli güncellenerek sürdürülmüştür. Koçgiri, Ağrı, Zilan, Genç, Dersim, Maraş, Qamişlo, Gazi, Roboski, Şengal, Sur, Cizre, Nusaybin, Silopi, Şırnak ve daha birçok Kürt ili ve ilçesinde bu yıkım ve yok etme stratejisi büyük katliamlarla sürdürülmüştür.

Günümüzde de, Efrîn'de aynı strateji ile Kürt halkının topyekûn varlığına ve değerlerine karşı bir işgal, imha ve soykırım saldırısı başlatılmıştır.

ULUSLARARASI GÜÇLERE TEPKİ

Bütün bu soykırım ve katliam politikalarını uygulayan sömürgeci devletlerin, uluslararası emperyal güçlerden güç ve destek aldığı, onların himayesinde gerçekleştirdikleri somut bir vakadır.

Uluslararası emperyal güçler, dün Halepçe’de, bugün’de Efrîn'de gerçekleştirilen katliamların ve işlenen savaş suçunun ortağı ve müttefiki durumundadırlar.

'KÜRT HALKI ASLA GERİ ADIM ATMIYOR'

Bütün insanlığın tanık olduğu ve bildiği bir gerçek vardır ki, Kürt halkı tüm tarihi boyunca bu soykırım uygulamaları karşısında asla geri adım atmamış ve teslimiyeti kabul etmemiştir. Bugün de Efrîn'de gerçekleştirdiği direnişi ile özgürlüğüne olan bağlılığını ve inancını en üst düzeyde yaşamaktadır.

Efrîn direnişi, insanlığın yitirildiği ve kirletildiği bir dünyada, bütün insanlığın başına bela olan DAİŞ çeteleri ve onun yeni türevlerine karşı bütün insanlık adına gerçekleştirilen bir direniştir.

ÇAĞRI

Bu bilinç ve inançla, Halepçe Katliamı'nı 30. yılında bir kez daha lanetliyoruz. Efrîn'de yeni bir Halepçe’nin yaşanmaması için, halkımız başta olmak üzere bütün uluslararası toplumu, Birleşmiş Milletler'i, Avrupa Birliği'ni ve uluslararası insan hakları kuruluşlarını Efrîn halkıyla dayanışmaya, Efrîn halkına sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Uluslararası toplum Efrîn'de yeni bir Halepçe’nin yaşanmasına izin vermemelidir."