‘Düşman Zap'a geldiğine pişman olacak’ demişti

İşgal saldırılarına karşı Zap direnişinde yer alan ve son nefesine kadar mücadele eden YJA Star gerillası Adar Argeş, bir röportajında “Düşman Zap'a geldiğine pişman olacak. Ne pahasına olursa olsun onları bu kutsal topraklardan çıkaracağız” demişti.

Türk devletinin Zap alanına yönelik işgal saldırısı başlatmasıyla beraber YJA Star gerillası Adar Argeş (Vesile Arviş) de yoldaşları gibi hareketli timde yer alarak işgalcilere karşı Kurdistan’ı savundu. Savaşın başından itibaren işgalcilere büyük darbeler vuran Adar, direniş tarzıyla işgalcileri hareket edemez hale getirdi.  Düşmanın saldırıları sonucu yaralandı ancak, yoldaşlarından ve direniş mevzilerinden vazgeçmeyip  son nefesine kadar mücadele etti. Hareketli tim komutanı olarak yoldaşlarının ve halkının sesi olmak için 25 Kasım 2022’de yaptığı eylemle işgalcileri bozguna uğratarak şehitler kervanına katıldı.

Adar Argeş, şehit düşmeden önce verdiği röportajda düşmana karşı verilen direnişten şöyle bahsediyor: “Şu an Kurdistan dağlarında amansız bir savaş yaşanıyor. Kürt halkının düşmanı her yolu kullanarak Kürt halkının değerlerine ve Kurdistan dağlarına saldırıyor. Faşist Türk devleti, Kurdistan topraklarını işgal etmek istiyor ancak gerillanın direnişi karşısında başarısız olacaktır. “Pençe-Kilit” operasyonu adıyla Medya Savunma Alanları’na saldırdı ama kendileri kilitlenip kaldılar. Metîna, Zap ve Avaşîn’e yönelik her saldırı gibi bu saldırı da arkadaşların direnişi ile boşa çıkarıldı. Düşman ne kadar saldırırsa saldırsın, asla sonuç alamayacaktır.

İşgalci Türk devleti saldırılarına başlayınca yoldaşlarımızın direnişi karşısında çaresiz kalmış, operasyonun başından bu yana ağır saldırılar gerçekleştirmesine rağmen tüm saldırıları püskürtülmüştür. Kurdistan topraklarının her köşesini korumak için kimyasal saldırılar dahi her türlü saldırılara karşı canlarını ortaya koyan yoldaşlarımız, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir direniş sergiliyor. Savaş tünellerinde yasaklı silahlara karşı destan yazıyorlar.

Bu süreçte yer almak, düşmana gereken cevabı vermek bizim için çok önemli ve düşmanımız da biliyor ki Kurdistan topraklarını işgal edemeyecek. Düşmanımız bu topraklara her ayak bastığında cehennemi yaşayacaktır. Yapılan eylemler şehitlerin intikamını almak içindir. Düşmanın tüm saldırılarını büyük bir kararlılıkla boşa çıkaracak ve şehit yoldaşlarımızın intikamını alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Toprağımıza, insanımıza, dağlarımıza yapılan hiçbir saldırıyı karşılıksız bırakmayacağız. Düşman Zap'a geldiğine pişman olacak. Bu toprakların sahibi biziz, halkımızdır. Kurdistan topraklarında işgalcilere yer yok, ne pahasına olursa olsun onları bu kutsal topraklardan çıkaracağız.”

YJA Star gerillası Adar Argeş, 25 Kasım 2022'de Girê Cûdî ve Girê FM’de düşmana sürdürülen devrimci operasyona katıldı. Bu operasyonda 19 düşman askeri öldürüldü. Adar Argeş ise, yoldaşları Heqî Karasungur (Ömer Açan) ve Eylem Esrîn Memyan (Nûpelda Polat)  ile birlikte düşmana ağır darbeler vurarak şehitler kervanına katıldı.