Düşünmez: Halk ne kadar çok sahiplenirse özgürlüğe o kadar yaklaşırız

Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nde yer alan DEM Parti Milletvekili Onur Düşünmez, "Halk ne kadar çok sahiplenirse özgürlüğe o kadar yaklaşırız" dedi.

Siyasetçiler ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için 1 Şubat’ta başlattığı Büyük Özgürlük Yürüyüşü 7’nci gününde devam ediyor.


Yürüyüşte yer alan DEM Parti Colemêrg Milletvekili Onur Düşünmez, "Yürüyüşe Wan'dan başladık. Kolluk güçleri engel olmaya çalıştı ama halkın sahiplenmesi coşku seline, demokrasi şölenine yol açtı. Gülpınar'a geçtik, ardından Başkale'ye Her durakta halk biraz daha kitleselleşmeye başladı ve Şemdinli Yüksekova'da da halkın sahiplenmesi bize moral motivasyon oldu. Sonra Şirnez'e geçtik, Botan'a. Bugün de Silopiya'dayız. Dün büyük karşılama vardı ama 6 Şubat nedeniyle sessiz eylem yaptık, bu sessizliğin ses getirmesini istedik ama kolluk güçleri halkın karşılamasını engellemeye çalıştı. Yine de Barış Anneleri öncülüğünde yürüdük. Engelleme olmasaydı daha kitlesel olacaktı" dedi.

Her durakta sayılarının arttığını söyleyen Düşünmez, şunları ifade etti:

"Binleri bulduk. Halkımızdan beklentimiz, daha fazla sahiplenmeleri. Bizim amacımız Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması, baskı ve zulme son verilmesi ve bu topraklara özgürlüğün gelmesidir. Halkla kitlesel şekilde birlikteliğimizle gerçekleşebilir bunlar. Halktan koparmaya çalışanlara da sesleniyoruz; siz ne kadar zor kullansanız da halk her şeyi görüyor. Türkiye halkları da barış, adalet, eşitlik, özgürlük için yürüyüşümüze destek vermelidir. Bütün halklar eşit olana, adalet sağlanana kadar bu mücadeleye devam edeceğiz ve kazanacağız."