Efrîn direnişi Süleymaniye sokaklarında yankılandı

Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde binlerce kişi Efrîn direnişine destek için yürüdü. Ranya ilçesinde de aynı amaçla bir yürüyüş yapıldı.

Süleymaniye’de yoğun yağmura rağmen binlerce kişi Efrîn’deki direnişi selamlamak ve Türk saldırılarını kınamak için Salim Caddesi’nde toplandı. Kitle Baxê Giştî’ye kadar yürüdü.

Yürüyüş ardından yapılan mitingde eyleme katılan siyasi parti ve örgütler adına bir açıklama yapıldı. Açıklamayı okuyan Kinêr Ebdullah, "İşgalci Türk devletinin amacı sadece Rojavayê Kürdistan değil, tüm Kürdistan’ı işgal etmektir. Erdoğan Kürt halkını hedeflemektir. Dolayısıyla Efrîn direnişi tüm Kürdistan’ın savunulmasıdır” dedi.

Din Alimleri Birliği adına konuşan Mela Eta Pêncwînî, işgalci Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırılarını kınadı ve Efrîn ile dayanışma mesajı verdi. Mela Eta, Başur halkına Efrîn için dayanışmalarını sürdürme çağrısında bulundu.

Goran Hareketi Parlamenteri Şêrko Heme Emîn ve PYD’in Güney Kürdistan Temsilcisi Silêman Ereb de işgal saldırılarını kınayarak, birlik çağrılarında bulundu.

Ranya ilçesinde de aynı amaçla bir yürüyüş gerçekleştirildi. Binlerce kişinin katıldığı protesto yürüyüşüne Kürdistan Ulusal Kongresi KNK öncülük etti.

Ranya Kız Lisesi önünde başlayan yürüyüşte, 'Efrîn yalnız değilsin', 'Raperin’in yüreği zeytin diyarı şehirledir' ve 'İmralı direniş ruhuyla Efrîn kazanacak” pankartları açıldı. Baxê Giştî alanına kadar yapılan yürüyüşte bir konuşa yapan KNK üyesi Xalîd Qadir; "Ulusal vazifemiz gereği Efrîn’e destek olmalıyız ve düşmanlara geçit vermemeliyiz. Tüm siyasi taraflardan ulusal kongrenin toplanması için çaba içerisine girme çağrısı yapıyoruz” dedi.

Din alimleri adına konuşan Mistefa Mehmûd, "Erdoğan işgalcidir. İslam dinine göre işgalciler İslam’ın içinde yer alamazlar” ifadelerini kullandı.